Konya’da ilginç hava durumu: Kimi inanmıyor, kimi inanamıyor!

Konya’da ilginç hava durumu: Kimi inanmıyor, kimi inanamıyor!
 Muhabir
Konya’da kış havası aynı zaman diliminde farklı konumlarda farklı şekillerde kendini gösterebiliyor. Diz boyu kar yağan yerler, sis bulutların hakimiyetinde kalan alanlar, kış güneşini gören gözler… Kimi inanmıyor, kimi ise inanamıyor

İçinde bulunduğumuz kış mevsiminde Konya genelinde aynı zaman diliminde farklı konumlarda birbirinden çok farklı hava durumları yaşanabiliyor. Bir yerde kar diz boyuyken başka bir konumda sis bulutları hakim oluyor. Bazı bölgelerde ise kış güneşi yüzünü gösteriyor.

konyada-ilginc-hava-durumu-kar4.jpg

KONYA’NIN İLÇELERİNDE KAR ETKİLİ OLUYOR

Konya’da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde şehir merkezinin dışında kalan konumların neredeyse tamamında etkili oldu. Yoğun kar yağışı, etkili olduğu bölgelerde yeniden beyaz bir örtü oluşturdu. Kar yağışından nasibini alan bölgelerdeki insanlar, gördükleri manzarayla mutlu olurken, bu merkezlerin dışında kalanlar ise kendi bölgelerindeki hava durumunu gözlemleyerek bunun doğruluğunu sorgulamaya başladı.

konyada-ilginc-hava-durumu-kar3.jpg

KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER KISKANDIRIYOR

Konya’nın özellikle dağlık ve yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ile birlikte ortaya kartpostallık görüntüler çıktı. Bu görüntüler sosyal medyada paylaşılınca şehir merkezinde bulunan birçok kişi gördükleri manzarayı fotoğraflayarak sosyal medya hesaplarında paylaştı.

konya-sis1.jpg

ŞEHİR MERKEZİNDE YOĞUN SİS ETKİLİ OLUYOR

Şehir merkezi dışında kalan birçok bölgede kar yağışı etkili olurken, aynı zaman diliminde Konya genelinde yoğun sis hakimdi. Şehir genelinde etkili olan sis, yüksek konumlardan bakıldığında bu şekilde görüntülendi.

seydisehir-akseki-yolu-2.jpg

KONYA ANTALYA YOLU ALACABEL MEVKİİ YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ

İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan en önemli geçiş koridorlarından biri olan Konya Antalya Yolu’nun Seydişehir – Akseki arasında bulunan ve Torosların zirvesinde yer alan 1825 rakımlı Alacabel mevkiinde gece boyunca kar yağışı etkili oldu.

Şiddetli sağanak yağmur şeklinde başlayan yağış, gece saatlerinde sıcaklığın düşmesi ile birlikte yerini kar yağışına bıraktı. Kar kalınlığının 10 santimetreyi aştığı bölgede Karayolları ekipleri teyakkuz durumuna geçti.

seydisehir-akseki-yolu-3.jpg

Bölge trafik ve Karayolları ekipleri, yolu kullanacak sürücüleri buzlanmaya karşı dikkatli olmaları ve araçlarında zincir bulundurmaları konusunda uyardı.

Kar yağışının etkili olduğu bölgede ekipleri yoğun kar yağışına rağmen yolu trafiğe açık tutmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.