Konya'da ilk kez uygulanan ameliyat ile kitleden kurtuldu

Konya'da ilk kez uygulanan ameliyat ile kitleden kurtuldu
Karaciğer sol lobunu tamamına yakın dolduran kitle Konya’da ilk kez uygulanan laparoskopik yani kapalı yöntemle bütünüyle çıkarıldı.

Karaciğerinde 15 cm’lik kitle ile Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Servisi’ne gelen Halil Kızıltaş (45), 18 Ocak 2018 tarihinde laparoskopik sol hepatektomi ameliyatına alınarak kısa sürede sağlığına kavuştu.

Selçuk Üniversitesi Rektörü ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin yönetiminde bulunan ve Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz ve Genel Cerrahi Servisi ekibi tarafından başarıyla yürütülen ameliyatta karaciğerde bulunan kitle bulunduğu yerden çıkarıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz, “Hastamızın karaciğer sol lobunda bulunan kitle herhangi bir darbe veya kaza neticesinde yırtılmaya neden olabilecek ve hayati risk taşıyan bir durumda hastanemize geldi. Yapılan tetkikler neticesinde Konya’da ilk kez uygulanan tamamen laparoskopik yani kapalı bir şekilde gerçekleştirilen sol hepatektomi ameliyatına alınarak kitle bulunduğu yerden başarıyla çıkarıldı. Bu ameliyat Konya’da ilk olarak yapılmaktadır, ameliyat tamamen laparoskopik olarak başlayıp bitirildiği için de hastamız kısa sürede sağlığına kavuşmuş ve taburcu edilmek üzere hastanemiz Genel Cerrahi servisine sevk edilmiştir” ifadelerini kullandı. 

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Servisi’nde taburcu olmayı bekleyen Halil Kızıltaş ise, “Yaklaşık 3-4 ay önce Karaman’da bel fıtığı ameliyatı olmak için MR çektirdiğimde karaciğerimdeki kitle ortaya çıktı. Oradaki hekimler bu konuda çok iyi olduğunu bildiğimiz Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gitmemi tavsiye ettiler. Buradaki doktorlarımız ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Dr. Hüseyin Bey ve ekibi üç gün önce ameliyatımı gerçekleştirdiler. Bugün kendimi çok iyi ve hafiflemiş hissediyorum. Kitlenin olduğu yerde daha önce yanma, batma ve ağrılarım vardı. Şu anda hiçbiri yok ve yakın zamanda taburcu olacağımı öğrendim. Durumum çok iyi. Doktorlarımızdan Allah razı olsun, Allah onları başımızdan eksik etmesin” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.