Konya’da İmarlı Arsa Üretilmeli

Konya’da İmarlı Arsa Üretilmeli
Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, belediyelerin18 uygulayarak imarlı arsalar üretmesi gerektiğine yönelik açıklamalarda bulundu

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, belediyelerin18 uygulayarak imarlı arsalar üretmesi gerektiğine yönelik açıklamalarda bulundu. Şu anda Konya’da yok denilecek kadar imarlı arsa kaldığını ve bu nedenle fiyatların çok yüksek olduğunu söyleyen Altınay, “Konut imarlı arsaların fiyatlarını çok olması, konut fiyatlarının da yüksek olmasına sebep olmaktadır” dedi.

konyad-imarli.jpeg

İMARLI ARSA AZALDI

Konya’daki konut imarlı arsaların yok denilecek kadar azaldığını dile getiren Emlakçılar Oda Başkanı Sedat Altınay şunları söyledi: “Belediyelerin mutlaka 18 uygulayarak belirli bölgelerde veya Konya’nın hangi bölgelerinde olursa olsun 18’i uygulayıp arsa üretmesi gerekir. İmarlı arsaların azalması ile konut sorunlarının ortaya çıktığını açıklayan Sedat Altınay, ‘Konutların sorunlarının giderilebilmesi için en önemli birinci etken imarlı arsanın çok az sayıda kalması ve yok denecek kadar azalmasıdır. Belediyelerimiz 18 uygulaması yaparsa, konut öneri alanı içerisinde bulunan tarla vasfında ki yerleri imara açarsa ve imar uygulaması yaparsa hem belediyelerimiz kazanacaktır hem de vatandaşlarımız kazanacaktır. İmarlı arsa sayısının çoğalması ile konut maliyetlerinin düşeceğini söyleyen Altınay sözlerine şu şekilde devam etti. ‘İmarlı arsaların çoğalmasıyla birlikte konut maliyet fiyatları da aşağıya doğru çekilecektir. Biz Konya Emlakçılar Odası olarak belediyelerimizin hepsinden bir an önce arsa üretip 18 uygulaması yapmalarını talep ediyoruz.”

Konya’da ki arsa sayısının azalması ile arsa sahiplerinin arsa fiyatlarını yükselterek satışa sunduğunu dile getiren Altınay, belediyelerin konut öneri alanında bulunan tarla vasfında ki arazileri imara açması gerektiğini ve bu sebep ile fiyatların düşeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum