Konya'da Kaçak Av Fotoğrafına, 1914 Lira Para Cezası

Konya'da Kaçak Av Fotoğrafına, 1914 Lira Para Cezası
Konya'da avda vurduğu tavşanın fotoğrafını sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden paylaşan M.D.'ye, Doğa Koruma ve Milli Parklar 8'inci Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından, vurduğu tavşan için idari para cezası uygulandı.

Konya'da avda vurduğu tavşanın fotoğrafını sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden paylaşan M.D.'ye, Doğa Koruma ve Milli Parklar 8'inci Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından, vurduğu tavşan için 1414 lira tazminat ve 'Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefetten de 500 lira idari para cezası uygulandı.

Merkez Karatay İlçesi'nde kaçak avlanan M.D., vurduğu tavşanla çektirdiği fotoğrafları sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında paylaştı. İhbar üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar 8'inci Bölge Müdürlüğü, av koruma görevlileri inceleme başlattı. İnceleme sonucu, M.D.'nin sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı fotoğrafta, tüfeğiyle 1 adet tavşan vurduğu belirlendi. Ayrıca, fotoğrafla birlikte 'İlk geceden de vurduk tavşanın dibine' notunu yazdığı görüldü. Görevliler tarafından kimlik, adres ve telefon bilgilerine ulaşılan M.D.'nin fotoğrafı Karatay İlçesi'nde çektirdiği belirlendi. 

Avcılık belgesi bulunmadığı ve kaçak av yaptığı saptanan M.D.'ye avladığı tavşan için bin 414 lira tazminat ve ayrıca 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefetten de 500 lira idari para cezası uygulandı.

kaynak:haberler.com

facebook-ta-kacak-av-fotografina-1914-lira-pa-7825539_x_o.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.