Konya'da karla mücadeleye hazırlık toplantısı: Konya kara kışa hazırlanıyor
Konya kurak mevsimlerden geçmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda yağmura da kara da doyamayan Konya'da Valilik Başkanlığı'nda önemli bir toplantı gerçekleştirildi.
Vali İbrahim Akın Başkanlığında Kış Tedbirleri Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

İçişleri Bakanlığı'nın “Kış Tedbirleri” konulu genelgesi doğrultusunda, olumsuz hava koşullarına karşı alınacak önlemlerin değerlendirildiği Kış Tedbirleri Koordinasyon Toplantısı, Vali İbrahim Akın başkanlığında ilgili kurum yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Hava Savunma ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yusuf Diker, Vali Yardımcısı Yavuz Güner, İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Durmuş Yöndem, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

KAR SONRASI ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER KONUŞULDU
Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğünün sunum gerçekleştirdiği toplantıda, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte olumsuz hava koşullarında trafik güvenliğinin sağlanması, ulaşımda aksamaların önlenmesi, kar yağışı ve buzlanma durumlarında alınacak tedbirler, kış lastiği uygulamaları ve sürücülerin bilgilendirilmesi konuları ele alındı. Ayrıca, olası kaza ve mahsur kalma durumlarına karşı AFAD, itfaiye, sağlık ekipleri ve güvenlik birimleri arasında koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik planlamalar değerlendirildi.
Toplantı, katılımcıların görüş, talep ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.

Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.