Konya’da kaybolan küçük Yasin bulunsun kampanyası

Konya’da kaybolan küçük Yasin bulunsun kampanyası
Konya’da yaklaşık 4 yıl önce 6 yaşındayken evlerinin önünde oyun oynadığı sırada kaybolan ve hala bulunamayan Yasin Şahin için #Yasinşahinbulunsun etiketi ile yüzlerce mesaj paylaşıldı.

Konya’nın Akören İlçesi belkuyu Mahallesi’nde 4 yıl önce evlerinin önünde oyun oynarken kaybolan 6 yaşındaki Yasin Şahin’in bir izine rastlanmadı. Askeri helikopter ve AFAD'ın insansız hava aracı (İHA) da kullanılan arama çalışmaları kapsamında, Çarşamba Çayı ve aktığı Apa Gölü girişinde, Mersin'den gelen dalgıç polisler sonar cihazlarıyla tarama yaptı. 80 kilometrelik alanda yapılan tüm aramalara rağmen Yasin’in izine rastlanmayınca, çalışmalar 24'üncü gününde kaymakamlık tarafından sonlandırıldı. İçişleri Bakanlığı'nca Ankara'dan gönderilen, polis ve askerlerden oluşan özel ekip, Yasin için yeniden arama çalışması başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda özel ekip de kayıp Yasin'i bulamadı.

SOSYAL MEDYADAN KAMPANYA BAŞLATILDI

Yaklaşık 4 yıldır kendisinden haber alınamayan küçük Yasin için sosyal medyada harekete geçildi. Türkiye’nin dört bir yanından #YasinŞahinbulunsun etiketi ile yüzlerce tweet atıldı. Yıllardır haber alınamayan Yasin’in arama çalışmalarının yeniden başlamasını isteyen vatandaşlar yetkililerin harekete geçmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum