Konya'da kazada vefat eden küçük semazene veda: Gözyaşlarıyla uğurlandı

Konya'da otobüs ile motosikletin çarpıştığı kazada ağır yaralanarak hastanede hayatını kaybeden gönüllü semazen gözyaşları içinde toprağa verildi.

Konya Karatay'da motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kazada ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan, hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan gönüllü semazen toprağa verildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Konya'da otobüs ile motosikletin çarpıştığı kazada ağır yaralanarak hastanede hayatını kaybeden çocuğun cenazesi defnedildi.

Merkez Karatay İlçesi Şeyh Ulema Yahşi Caddesi'ndeki kavşakta dün, Murat U. (54) yönetimindeki otobüsle çarpışan motosikletin kullanıcısı Emir Kağan Bektaş (14), kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nda gönüllü semazenlik yaptığı öğrenilen Bektaş'ın cenazesi, yakınları tarafından hastane morgundan alınarak, Sancak Camisi'ne götürüldü.

Burada çocuğun ailesi ve yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Bektaş'ın naaşı, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yediler Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenaze törenine İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü Özhan Gültepe, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu postnişini Fahri Özçakıl ile topluluğa bağlı görevliler de katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.