Konya’da kilosu 200 liradan satılıyor, mikroplara karşı adeta kalkan vazifesi görüyor!

Konya’da kilosu 200 liradan satılıyor, mikroplara karşı adeta kalkan vazifesi görüyor!
Konya’da soğuk havayla birlikte kadınlar pazarında küflü peynire talep arttı. Kilosu 200–250 liradan satılan ve doğal antibiyotik etkisiyle bilinen küflü peynir, bağışıklığı güçlendiriyor.

Konya’da soğuk havaların etkisini artırmasıyla birlikte kadınlar pazarında satılan küflü peynir, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Hem lezzeti hem de sağlık açısından sunduğu faydalarla bilinen küflü peynir, özellikle kış aylarında bağışıklığı güçlendirdiği için tercih ediliyor. Pazarda kilosu 200 ila 250 lira arasında değişen peynirin satışları her geçen gün artıyor.

dsc-0311.jpg

“KONYALI SOFRADAN EKSİK ETMİYOR”

Yahuphan Hotamışlıoğlu, küflü peynire olan ilginin her yıl kış ayları geldiğinde yoğunlaştığını belirterek, “Konya’da küflü peynire farklı bir sevgi var. Konyalılar bu peyniri gerçekten çok seviyor, sofralarından eksik etmiyor. Özellikle soğuk havalarda bağışıklığı güçlendirdiği için üçer beşer kilo alanlar bile oluyor. Böreği bir harika olur ama genelde sabah kahvaltılarında tüketilir” dedi.

dsc-0314.jpg

PENİSİLİN ETKİSİ SAYESİNDE DOĞAL ANTİBİYOTİK

Küflü peynirin en dikkat çeken özelliklerinden birinin de doğal antibiyotik etkisi olduğunu vurgulayan Hotamışlıoğlu, “Bu peynirin küf kısmı penisilin özelliği taşıyor. Bağışıklığı kuvvetlendiriyor, iltihapları adeta söküp atıyor. Biz peynirleri toplu alıyoruz, 2–3 ay bekletip küf haline gelmesini sağlıyoruz. Hem görüntüsü hem lezzeti bu süreçte müthiş bir kıvama kavuşuyor. Lezzeti başka güzel, küf hali çok daha güzel” diye konuştu.

dsc-0316.jpg

SOĞUK HAVA TALEBİ ARTIRDI

Hotamışlıoğlu, kış mevsimiyle birlikte satışlarda ciddi artış olduğunu söyleyerek, “Kilosu 200 ila 250 lira arasında değişiyor. Faydaları saymakla bitmez bağışıklık kalkanı görevi görüyor, sindirimi rahatlatıyor, vücutta mikrop tutmuyor. Vatandaşlar da bu nedenle yoğun ilgi gösteriyor” ifadelerini kullandı.

dsc-0318.jpg

GÖRÜNTÜSÜ ÜRKÜTSE DE FAYDALARI CEZBEDİYOR

Mavi-yeşil küf dokusu nedeniyle bazı kişilere ilk bakışta alışılmadık gelse de küflü peynir, Konya’da hem lezzeti hem de şifa kaynağı olması nedeniyle büyük rağbet görüyor. Pazardaki tezgâhlarda sergilenen peynirlerin küflü yüzeyi, alıcıların en çok tercih ettiği kısmı oluşturuyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.