Konya'da kış aylarının vazgeçilmez lezzeti
Konya'nın meşhur saç arası tatlısını yapmak biraz uğraştırıyor fakat lezzeti her şeye değiyor. İncecik hamurların arasındaki nefis kaymak ve üzerindeki Konya fıstığı, bu tatlıyı unutulmaz kılan hallerden biri haline getiriyor. Siz de evinizde enfes bir saç arası tatlısı yapmak isterseniz bu tarifi mutlaka deneyin. Pişman olmayacaksınız.
YAPIMI İÇİN MALZEMELER
5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı sirke
Bir tutam tuz
- ARASI İÇİN:
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 250 gram tereyağı
- 250 gram kaymak
- ŞERBETİ İÇİN:
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2-3 damla kadar limon suyu
- ÜZERİ İÇİN:
- İri çekilmiş Konya fıstığı
SAC ARASI TATLISI TARİFİ NEDİR?
Hamurunuzu hazırlayın ve kıvamına gelene kadar yoğurun. Daha sonra yumruk içi kadar parçalara ayırın. Üzerini nemli bir bez ile örterek 30 dakika bekletin. Beklettikten daha sonra bu hamurları buğday nişastasıyla yufka inceliğinde özenle açın. Hamurlardan bir kaçının üzerini tereyağıyla yağlayın ve ikiye katladıktan sonra yuvarlak tarafına kaymak sürüp rulo yapın.
Bu ruloyu yağladığınız vakit fırın tepsisine gül böreği şeklinde sarın.
Hamurlarınızın hepsiyle bu işlemi tekrar tekrar tekrarlayın.
Erittiğiniz tereyağını hamurların üzerinde gezdirin ve ısıttığınız fırında 170 derece pembeleşinceye kadar pişirin.
Toz şeker ve suyu kaynatarak şerbetinizi hazırlayın
Limon suyunu ekleyip bir kere daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.
Tatlınız sıcakken üzerine bu soğuttuğunuz şerbeti dökün ve şerbetin çekmesi için 1 saat kadar bekleyin.
Konya fıstıklarıyla süsleyip ılıkken sunumu yapın.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.