Konya'da kültür sanat

Konya'da kültür sanat
KDT "Yedi Kocalı Hürmüz" adlı oyunu sahneleyecek

KONYA (AA) - Konya Devlet Tiyatrosu (KDT) "Yedi Kocalı Hürmüz" adlı oyunu izleyicisiyle buluşturacak.
Sadık Şendil'in yazdığı, Nur Subaşı'nın yönettiği oyunun dekor tasarımı Sertel Çetiner, ışığı Şükrü Kırımoğlu, kostümleri de Fatma Sarıkurt'a ait.
Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 20 Şubat Cumartesi günü de 15.00 ve 20.00'de KDT sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak.

- Dünden Bugüne Geleneksel Türk El Sanatları Şöleni

Konya Valiliğinin himayesinde, oda ve borsaların işbirliğiyle düzenlenen "Dünden Bugüne Geleneksel Türk El Sanatları Şöleni"nin beşincisi Konya'da açıldı. Ahşap kakma, cam üfleme, keçe, hat ve kazaziye gibi toplam 46 sanattan eserlerin görücüye çıktığı sergi, 21 Şubat pazar gününe kadar açık kalacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen kültürel etkinlikler kapsamında, 19 Şubat Cuma günü saat 14.00'te Mevlana Meydanı'nda, 15.00'de de Zafer Camlı Köşk'te "mehteran halk konseri" verilecek. Yine aynı gün Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Mevlana Kültür Merkezinde saat 19.30'da Türk Sanat Müziği Konseri icra edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.