Konya'da Kültür Sanat

Konya'da Kültür Sanat
KDT'de "Töre" oyunu sahnelenecek

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), "Töre" adlı oyunu sahneleyecek.

Turgut Özakman'ın yazdığı, Murat Atak'ın yönettiği oyunun dekor tasarımı Tayfun Çebi, ışığı Mehmet Yaşayan, kostümü de Funda Çebi'ye ait. 

Töre; kadını yüceltmek, kan davasını aşağılamak için yazılmış bir oyun. Ölüme karşın yaşamı savunmayı seçen 8 kadının varoluş öyküsünün anlatıldığı oyunda, kocalarını toprağa gömmüş, sonrasında da aşkı, hayatı, sevdayı unutmuş, ellerinde silahla dolaşan, erkekleşmiş kadınların yaşamından kesit sunuluyor.

Yeniden baharı kuşanmak ve umudu savunmak için direnen kadınların hayat hikayelerinin ele alındığı oyunda, "Peki bu karabasan ortamında kim galip gelecek? Töre mi, yoksa aşk mı?" kaosu gözler önüne seriliyor.

Oyun, bugün ve yarın 20.00'de Konya Devlet Tiyatrosu sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak.

- Sema Ayini

Öte yandan Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından cumartesi günleri saat 20.00'de Mevlana Kültür Merkezinde ücretsiz sema gösterileri düzenlenmeye devam ediyor.

Ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK), Karatay Hanımlar Lokali'nde eğitim alan kursiyerlerin yaptığı eserler, KOMEK Kültürpark Sergi ve Satış Merkezi'nde açılan sergi, ziyaretçilerle buluşuyor. 

Yağlı boya, mefruşat, tel kırma ve takı tasarımı gibi alanlarda yapılan pek çok eser, 12 Ekim'e kadar ilgililerle buluşacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.