Konya’da kuyumcular altın mı saklıyor?

Konya’da kuyumcular altın mı saklıyor?
 Editör
Altın fiyatlarının dibi görmesiyle birlikte kuyumcularda yaşanan yoğunluğun ardından kuyumcuların altın satışını durdurduğu, altını sakladığı ve yükselmesini beklediği yönünde iddialar ortaya atıldı. İddialara yanıt gecikmedi

ABD-İsrail’in İran’a saldırıları ile başlayan ve 27. gününde devam eden savaşta tüm kılıçlar çekilmiş; İran, Hürmüz Boğazı’ndan petrol gemilerinin geçişini kısıtlamış; bu durum petrol fiyatlarını yükseltirken ülkelerin nakit ihtiyacını gidermek için daha altını piyasaya sürmesi ile birlikte altın fiyatlarında gerilemeyi beraberinde getirmişti.

altin-satisi-durdu-mu.jpg

ALTIN ALMAK İSTEYEN ALAMADAN GERİ DÖNMÜŞTÜ

Altının gramı 8 bin lirayı gördükten sonra 6 bin lira seviyelerine kadar gerileyince yatırımcılar bu dönemi bir fırsat görerek kuyumcuların yolunu tuttu. Ancak birçok vatandaş kuyumcuların kapısından altın alamayıp boş dönmek zorunda kaldı. Bu durum ise, kuyumcuların altın fiyatlarının yükselmesini beklediği, altını sakladığı ve satış yapmadığı yönündeki algıları da beraberinde getirdi.

tahir-azman-konya-sarraflar-kuyumcular-dernegi-baskani.png

ODA BAŞKANI AZMAN, ALTINDAKİ KRİZİN ASIL NEDENİNİ AÇIKLADI

Altın piyasasında oluşan bu algı üzerine Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Tahir Azman, bir açıklama yaptı. Son günlerde kamuoyunda, “Kuyumcular altın fiyatlarındaki düşüş nedeniyle satış yapmamakta, stok yaparak fiyatların yükselmesini beklemektedir” şeklindeki iddiaların asılsız ve gerçek dışı olduğunu ifade eden Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Tahir Azman, “Öncelikle açıkça ifade etmek isteriz ki; kuyumcu esnafımızın satış yapmaması, mal saklaması veya fiyat artışı beklentisiyle beklemesi söz konusu değildir.

altin.jpg

ALTINDA STOK YOK, TALEP ÇOK

Altın fiyatlarında yaşanan ani düşüş sonrası vatandaşlarımızın özellikle çeyrek ve 1 gram altına yoğun talep göstermesi, bu ürünlerin kısa sürede tükenmesine neden olmuştur. Yani yaşanan durumun sebebi: stokçuluk değil, aşırı taleptir” dedi.

TEDARİKÇİLER DURUMU FIRSATA ÇEVİRMEK İSTİYOR

Bu durumu fırsata çevirmek isteyen bazı tedarikçilerin çeyrek altınları normalinden çok daha yüksek fiyatlarla kuyumcu esnafına satmak istediğini dile getiren Tahir Azman, “Bu duruma tepki olarak kuyumcu esnafımız; fahiş fiyatlı ürün alımı yapmayarak piyasanın normalleşmesini beklemektedir. Dolayısıyla bazı çevrelerin dile getirdiği; “yükselince satacaklar” şeklindeki söylemler tamamen asılsızdır ve esnafımızı zan altında bırakmaktadır” diye konuştu.

sarraflar-neden-gram-altin-satmiyor.jpg

ÜRETİMİN ARTIRILMASI İÇİN GİRİŞİMLER YAPILDI

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Tahir Azman, “Bu süreçte fiyatların yapay şekilde yükselmesine karşı durulmakta, vatandaşın korunması hedeflenmekte, etik ticaret anlayışı kararlılıkla sürdürülmektedir. Konu tarafımızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’ne bildirilmiş olup, üretimin artırılması için gerekli girişimler yapılmıştır” dedi.

Kuyumcu esnafımız; her zaman olduğu gibi bugün de vatandaşın güvenini korumayı ve dürüst ticareti esas almaktadır. Kamuoyunun bu süreçte yanıltıcı bilgilere itibar etmemesini, piyasada yaşanan bu durumun geçici olduğunu bilgilerine saygıyla sunarız” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum