Konya'da Mahalle Muhtarının Basın Mensuplarına İlişkin Paylaşımına Tepki

Konya'da Mahalle Muhtarının Basın Mensuplarına İlişkin Paylaşımına Tepki
Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, "sokağa çıkma yasağının ardından vatandaşların marketlere akın etmesinin basın mensuplarının...

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, "sokağa çıkma yasağının ardından vatandaşların marketlere akın etmesinin basın mensuplarının suçu" olduğuna dair paylaşımda bulunan mahalle muhtarına ilişkin, "Medyayı hedef göstermek beyhude bir çabadır." açıklamasında bulundu.

Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Meram Çaybaşı Mahallesi Muhtarı Metin Maşalı'nın, sosyal medya üzerinden, kamuoyunu haberdar etmek için fedakarca çalışan basın mensuplarına dair sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Yaşanan zor süreçte gazetecilerin de sağlık çalışanları gibi görev başında olduğunu vurgulayan Özdemir, "Bazı art niyetli şahısların 10 Nisan akşamında hedef saptırmaya dönük açıklamalarının neresinden bakarsanız bakın tutar yanı yoktur. Medya kuruluşlarına hakaret niteliği taşıyan bu açıklamalar, medyayı hedef göstermek, beyhude bir çabadır. Konya halkımız medya kuruluşlarının kendilerine doğru bilgiyi sunmak adına gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden, her türlü olumsuz koşulda görevini layıkıyla yerine getirmek için gayret ettiğini çok iyi bilmekte ve sağduyu ile hareket etmektedir." ifadesini kullandı.

Özdemir, Metin Maşalı'ya ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.