Konya’da meclis toplantıları ertelendi

Konya’da meclis toplantıları ertelendi
Konya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda belediyelerde gerçekleştirilecek olan meclis toplantılarının ertelendiği duyuruldu.

Konya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda belediyelerde gerçekleştirilecek olan meclis toplantılarının ertelendiği duyuruldu. Konya Valiliği resmi internet sitesinde yayımlanan genelgede şu ifadelere yer verildi:

“Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda; salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve salgının/bulaşın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığının ilgi (a) Genelgeleri ile vatandaşlarımızın sağlık güvenliğinin korunması ve salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesi kararının alınması istenilmiş olup, İlimizde bu kararlar Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 2020/08 nolu kararı ile hayata geçirilmiştir. Gelinen aşamada kontrollü sosyal hayat sürecine geçilmiş ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde birçok alanda normalleşme adımları atılmaya başlanmıştır. Bu kapsamda, yaşanan olumlu gelişmeler neticesinde daha önce alınmış olan büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin aşağıda belirtilen hususlara riayet edilmesi kaydı ile Haziran ayı toplantıları ile sonraki toplantılarına izin verilebileceği, İçişleri Bakanlığının İlgi (b) 03.06.2020 tarihli ve 8752 sayılı Genelgeleri ile bildirilmiştir. Bu Çerçevede, İçişleri Bakanlığının İlgi (b) 03.06.2020 tarihli ve 8752 sayılı Genelgelerine istinaden, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca aşağıdaki belirtilen kararların alınması gerekmektedir.

 Söz konusu yerel yönetim birimlerinin Haziran ayı olağan meclis toplantıları ile bundan sonraki toplantılarında başta Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenen/belirlenecek kurallara uyulmakla birlikte;

1. Meclis toplantılarının yapılacağı yerin girişine/görünür bir yerine COVID-19 kapsamında alınması gereken önlemlerle ilgili afişler (el yıkama, maske kullanımı ve meclis toplantısı yapılacak yerin içinde uyulması gereken kurallar) asılmalıdır.

2. Meclis toplantılarının yapılacağı yerlerin/binaların girişlerinde kişilerin ateşleri ölçülmelidir. 38 dereceden yüksek ateş ölçümlerinde, kişiler içeriye alınmayarak tıbbi maske ile sağlık kuruluşuna başvurması sağlanmalıdır.

3. Meclis toplantılarının yapılacağı binaların ve meclis toplantı salonlarının dezenfeksiyonu sağlanmalıdır. Özellikle meclis toplantısı yapılacak yerde her toplantıdan önce bu işlem mutlaka yapılmalıdır.

4. Uygun yerlerde el antiseptiği bulundurulmalıdır.

5. Toplantı esnasında mesafe kuralına uygun şekilde oturum düzeni alınmalıdır.

6. Meclis toplantılarının yapılacağı yerlere/binalara muhakkak maske takılarak girilmeli ve toplantılar esnasında maske çıkarılmamalıdır.

7. Meclis toplantılarının yapılacağı binaların ve meclis toplantı salonlarının doğal havalandırması sağlanmalıdır.

8. Meclis toplantılarının yapıldığı yerlerde/binalarda ortak kullanım alanlarında (lavabo vb.) temizlik ve hijyen kurallarına uyulması sağlanmalıdır.

Alınan bu kararın bilgi için Valilik Makamına; gereği için Büyükşehir Belediye Başkanlığına, İlçe Kaymakamlıklarına, İlçe Belediye Başkanlıklarına, tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ve Oda Başkanlıklarına gönderilmesine karar verilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.