Konya’da minibüsçü ve servisçilere kritik eğitim!

Konya’da minibüsçü ve servisçilere kritik eğitim!
Konya’da minibüs ve servis şoförleri için flaş eğitim! Yangına müdahale öğrettiler...

Konya’da minibüs ve servis şoförlerinin olası yangınlara karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olması amacıyla düzenlenen eğitim programı tamamlandı.

dsc-2246.jpg

Konya Minibüsçüler Odası ve Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Muharrem Karabacak’ın öncülüğünde, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen iki günlük eğitim programına 50 minibüs şoförü katıldı.

ŞOFÖRLERE YANGINA MÜDAHALE EĞİTİMİ

Toplu taşıma araçlarının kentin farklı noktalarında gün boyunca hizmet verdiğine dikkat çeken Muharrem Karabacak, şoförlerin olası yangınlarda ilk müdahaleyi yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olmasının önemine vurgu yaptı.

Eğitimlerin, minibüs ve servis araçlarında ya da güzergâhlar üzerinde meydana gelebilecek yangınlara hızlı şekilde müdahale edebilme konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladığı belirtildi.

Karabacak, iki günlük programın ardından yaptığı açıklamada, 50 minibüs şoförünün eğitime katılarak yangın konusunda önemli bir farkındalık kazandığını söyledi.

“ÖNEMLİ BİR EĞİTİM SÜRECİNİ GERİDE BIRAKTIK”

Yangınlara ilk anda müdahalenin büyük önem taşıdığını belirten Karabacak, “Kendi araçlarımızda veya güzergâhlarımızda meydana gelebilecek yangınlara anında müdahale edebilecek potansiyele ulaşmak adına İtfaiye Daire Başkanlığımızla birlikte önemli bir eğitim sürecini geride bıraktık. Toplamda 50 minibüs şoförümüz bu eğitimlere katılarak büyük bir farkındalık ortaya koydu.” dedi.

Karabacak, eğitimin gerçekleştirilmesine katkı sunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, İtfaiye Daire Başkanlığına ve eğitimlerde görev alan itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

Konya’da toplu taşıma sektöründe görev yapan şoförlere yönelik benzer eğitimlerin sürdürülmesinin, olası yangınlara karşı müdahale kapasitesinin artırılmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.