Konya’da o alanlarda sigara dönemi kapandı!

Konya’da o alanlarda sigara dönemi kapandı!
 Editör
Sigara yasağında yeni dönem başladı. Kafe ve restoranlarda sigara içimine izin verilen açılır-kapanır alanlar da yasak kapsamına alındı. Düzenleme Konya dâhil tüm şehirlerde uygulanacak. İşte detaylar..

Sigara yasağında yeni dönem başladı. Kafe ve restoranlarda sigara içimine izin verilen açılır-kapanır alanlar da yasak kapsamına alındı. Düzenleme Konya dâhil tüm şehirlerde uygulanacak.

sigara-icmek-yasak-2.jpg

KONYA DAHİL TÜM İLLERDE UYGULANACAK

Kafe ve restoranlarda sigara içme dönemi sona eriyor. Sigara kullananları yakından ilgilendiren yeni düzenleme kamuoyuna duyuruldu. Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla alınan karara dikkat çekti. Aybaş paylaşımında, kafe ve restoranlarda daha önce sigara içimine izin verilen üstü açılıp kapanabilen alanların da yasak kapsamına alındığını belirterek, denetimlerin sıklaştırıldığını ve kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacağını ifade etti.

Yeni düzenleme ile birlikte, özellikle kapalı alan statüsüne giren yarı açık mekânlarda sigara kullanımının tamamen önüne geçilmesi amaçlanıyor. Bu doğrultuda denetim birimleri, mobil ekiplerle sahada daha aktif görev yapacak. Yapılacak kontrollerde hem işletmeler hem de sigara kullanan vatandaşlar denetim altında tutulacak. Alınan karar doğrultusunda Konya’daki kafe ve restoranlarda da sigara içimine artık izin verilmeyecek.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum