Konya'da öğrenciler sosyal girişimcilik eğitimi alıyor

Konya'da öğrenciler sosyal girişimcilik eğitimi alıyor
 Editör
Genç AR-GE programı kapsamında Konya Spor Lisesi öğrencileri, sosyal girişimcilik eğitimi ve kültürel-inovatif keşif gezileriyle hem toplumsal sorunlara çözüm üretmeyi öğrendi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal İnovasyon Ajansı iş birliğinde düzenlenen Genç AR-GE programı kapsamında, Konya Spor Lisesi öğrencileriyle "Sosyal Girişimcilik Eğitimi" etkinliği gerçekleştirildi. Eğitimde öğrenciler, toplumsal sorunlara yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretme konusunda temel kavramlarla tanıştı. Bu sürecin devamı olarak, yaratıcı düşünme, empati geliştirme ve etki odaklı proje geliştirme gibi beceriler üzerinde duruldu.

genc-ar-ge-spor-lisesi-1.png

Eğitim sürecinin ardından öğrenciler, ilin önde gelen kültür ve inovasyon merkezleri olan Konya Olimpik Bisiklet Veledromu, Depo No:4 ve Darülmülk Sergi Sarayı’nı kapsayan keşif gezisine katıldı. Bu gezilerle öğrenciler; kentin tarihî, sanatsal ve teknolojik birikimini yerinde gözlemleme fırsatı buldu.

Programa katılmış olmakla öğrenciler, hem geçmişin kültürel mirasını tanıdı hem de geleceğe yön veren yenilikçi düşünce yapılarıyla tanıştı. Ayrıca, gözlem, etkileşim ve değerlendirme etkinlikleri ile öğrenme süreci pekiştirilerek sosyal girişimcilik vizyonu gelişti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.