Konya’da öğrencilere verilecek tabletler nasıl alınacak? Kimlere verilecek?

Konya’da öğrencilere verilecek tabletler nasıl alınacak? Kimlere verilecek?
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’da ki öğrencilere tablet verileceğini müjdesini verdi. Evinde bilgisayar ve interneti olmayan 10 bin öğrenciye tablet verilecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün aracılığı ile öğrencilere tablet verileceğini açıkladı. Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk, Türkiye’de televizyonun ulaşmadığı çok nadir bölge olduğunu dile getirerek televizyona erişemeyen çocuklara tedarik noktasında çaba sarf ettiklerini ve mesafe de aldıklarını kaydetmişti. Online derslerin yapıldığı eğitim döneminde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, evinde bilgisayar ve internet olmayan 8 ve 12. sınıf öğrencilerine tablet verileceğini açıkladı.

KİMLERE VERİLECEK?

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından evlerinde uzaktan eğitime katılım sağlayamayacak öğrencilere ekipman desteği verilmesi için çalışma başlatıldı. Evinde internet ve bilgisayar olmayan öğrencilerin bilgilerinin Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alındığı ve belirlenen 10 bin öğrenciye en kısa zamanda tablet verileceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.