Konya’da PKK’lılar tarafından kaçırılan Yasemin’den hala haber yok

Konya’da PKK’lılar tarafından kaçırılan Yasemin’den hala haber yok
Konya’da yaşayan Zülkif ve Yıldız çiftinin 2014 yılında PKK terör örgütü tarafından kaçırıldığı iddia edilen kızları Yasemin’den hala bir haber gelmedi.

Zülkif ve Yıldız çifti 2005 yılında çocuklarını da alarak Konya'nın Yunak ilçesinden taşınarak İstanbul'a yerleşti. Zülkif ve Yıldız çiftinin hayatı 2014 yılında alt üst oldu. Çiftin bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan 16 yaşındaki kızları Yasemin Ballı kayboldu.

ANNE HDP ÖNÜNDEKİ EYLEMLERE KATILDI

Anne Yıldız Ballı, Diyarbakır'da, çocukları PKK tarafından kaçırılan annelerin HDP binası önünde oturma eylemine başlamasının ardından bu kente giderek eyleme katıldı. Diğer çocuklarının başında kalan inşaat işçisi baba Zilkif Tunç da kızına bir an önce kavuşmak istediğini dile getirdi.

SONUÇ ALINAMADI

Diyarbakır'da, çocukları PKK tarafından kaçırılan annelerin HDP binası önünde oturma eylemine katılan anne Yıldız Ballı’nın kızını arama çalışmaları ve dön çağrıları bir sonuç vermedi. Küçük çocukların eline silah verilir mi? diyen acılı anne Yıldız Ballı, “Hani Kürtler için savaşıyordunuz? Hep Kürtleri, anaları ağlatıyorsunuz, yeter artık küçücük çocukların eline o silahlar verilir mi? Allah'tan korkun. 16 yaşındaki kızımın eline silah verdiniz. Ne oldu, sizi kurtardı mı? 14-15 yaşlarında evlatları götürüyorsunuz, anaların içi yanıyor. Bu dava mı? Böyle dava, böyle insanlık olmaz olsun. Sadece Yaseminimi istiyorum" diye konuştu. Acılı aile 6 yıl önce kaybolan kızlarına kavuşmak istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.