Konya'da puanlar paylaşıldı: 1-1

Konya'da puanlar paylaşıldı: 1-1
Atiker Konyaspor kendi sahasında ağırladığı Bursaspor karşısında hiç beklemediği 2 puan kaybetti. Maçın başında öne geçen temsilcimiz ikinci golü atamayınca çok kritik puanlar kaybetti. Konyaspor’un özellikle orta alana takviye ihtiyacı da bir kez daha or

ÇALIMBAY’DAN 2 DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig’de 3. Hafta heyecanı yaşanırken temsilcimiz Atiker Konyaspor kendi sahasında ve seyircisi önünde Bursaspor’u ağırladı. Ligin ilki iki maçından 4 puan çıkartan temsilcimizde teknik direktör Rıza Çalımbay, savunmada Ali Turan’ın yerine Selim’e orta alanda ise Volkan Fındıklı’nın yerine Moke’ye şans tanıdı.

MAÇ GOLLE BAŞLADI

Taraftarının desteği ile sahaya çıkan Atiker Konyaspor ilk düdükle birlikte oyunu rakip sahaya yıktı ve aradığı golü de maçın hemen başında buldu. Jahov ic’in golüyle henüz 2. dakikada 1-0 öne geçen Yeşil-beyazlılar, 22. dakikada Fofana’nın bencilliğiyle ikinci golden oldu. İlk VAR beklentisi boşa çıkan ve ardından attığı gol elle oynama gerekçesiyle iptal edilen konuk ekip, hakemin VAR’a da onaylatıp verdiği penaltı sonucunda 32. dakikada Aytaç ile beraberliği yakaladı. İlk yarıda topla daha çok oynayan takım Bursaspor olurken,  Konyaspor bu devrede 4’ü isabetli 8 şut attı.

ÇABALAR SONUÇ VERMEDİ

Müsabakanın ikinci yarısına iki takım da temkinli başladı. Konyaspor’un çok adamla hücum girişimlerine Bursaspor savunma ağırlıklı bir oyun ile set çekti. Hurtado’nun oyuna girmesiyle oyunu rakip alana yıkan Konyaspor üst üste ataklarla rakip savunmayı bunalttı. Zaman zaman kontraataklarla kalesinde pozisyonlar verse de riskli oyununu sürdüren temsilcimizin çabaları sonuç vermedi ve müsabaka 1-1 berabere tamamlandı. Konyaspor’un özellikle orta alanda aksaması ve rakibe çok sayıda fırsat vermesi dikkat çekti.

20180826_2_32081999_36693389.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakikada Atiker Konyaspor'un geliştirdiği atakta Adis Jahovic Bursaspor kalecisi Harun Tekin'den dönen topu ağlarla buluşturdu. 1-0

19. dakikada Yusuf Erdoğan'ın kullandığı kornerde, ceza sahası içinde Furkan Soyalp'ın kafa vuruşu sonrası Atiker Konyaspor savunmasında Ferhat Öztorun topu çizgi üzerinde uzaklaştırdı.

22. dakikada Atiker Konyaspor'un atağında Moryke Fofona mutlak gol pozisyonunu değerlendiremedi ve top kaleci Harun'da kaldı.

32. dakikada Bursaspor'un kullandığı penaltı vuruşunda Aytaç Kara, Serkan'ı ters köşe yaparak topu ağlarla buluşturdu. 1-1

59. dakikada Ömer Ali Şahiner'in kullandığı kornerde, ceza sahası içinde topa yükselen Selim Ay'ın kafa vuruşu sonrası kaleci Aziz Eraltay, meşin yuvarlağı çizgi üzerinde çıkardı.

73. dakikada Saivet'in kaleye şutunda defanstan dönen top, Furkan Soyalp'in önünde kaldı. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunda kaleci Serkan Kırıntılı topu kornere çeldi.  

79. dakikada Vedat Bora'nın ceza sahası içerisine yaptığı ortada, Hurtado'nun kafa vuruşu sonrası meşin yuvarlak direğe çarparak auta gitti.

20180826_2_32082440_36694100.jpg

Stat: Konya Büyükşehir Belediye

Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, Mehmet Kısal, Samet Çiçek

Atiker Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Skubic, Selim Ay, Uğur Demirok, Ferhat Öztorun, Ömer Ali Şahiner (Dk. 67 Vedat Bora), Jonsson, Moke (Dk. 60 Hurtado), Fofana, Yatabare, Jahovic

Bursaspor: Harun Tekin, Barış Yardımcı, Burak Kapacak, Ertuğrul Ersoy, Aziz Eraltay, Lima (Dk. 89 Kubilay Kanatsızkuş), Aytaç Kara, Furkan Soyalp (Dk. 81 Kembo), Saivet, Yusuf Erdoğan (Dk. 67 Tunay Torun), Stancu

Goller: Dk. 2 Jahovic (Atiker Konyaspor), Dk. 32 Aytaç Kara (Penaltıdan) (Bursaspor)

Sarı kartlar: Dk. 36 Aytaç Kara, Dk. 69 Furkan Soyalp, Kembo (Maç bittikten sonra) (Bursaspor), Dk. 37 Jahovic, Dk. 45+1 Jonsson (Atiker Konyaspor)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.