Konya'da sanatçı buluşması

Konya'da sanatçı buluşması
Sanatçıların kerpiç evlerinin bulunduğu Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi'nde kurulan Sonsuz Şükran Köyü'nde bu yıl 7. düzenlenen "Anadolu'ya Şükran Buluşmaları Festivali" başladı.

Festival kapsamında Şükran Köyü'nde resim, heykel, seramik ve sinema atölyeleri açılırken, film yönetmeni Atalay Taşdiken ile dizi ve sinema oyuncusu Rıza Sönmez katılımcılarla söyleşide bulundu.Etkinliğin açılışında konuşan Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken, 7 yıldır süren bir çalışma olan sanatçı buluşmasında sadece bir kişi değil, yüzlerce kişinin emeği olduğunu söyledi.Hüyük'e, Çavuş'a uluslararası bir hüviyet ve ayrıca bir sanat ve kültür kimliği kazandırmak için gayret gösterdiklerini ifade eden Taşdiken, şunları kaydetti:"Bu kolay olmuyor. Bu topraklarda doğmamış, bu topraklarla hiçbir aidiyeti olmayan, kültürel ve akrabalık da dahil hiçbir sosyolojik bağı olmayan pek çok insan bu topraklar için gayret ediyor. Çalışıyorlar ve buranın ismini hem Türkiye, hem de dünya platformunda duyuruyor. Bu, paralı bir konser değil. Bir festival değil. Bu bir avuç insanın inandığı topraklara bir hizmet hikayesi ve hizmet çabası."Film yönetmeni Atalay Teşdiken de, konuşmasında, festival kapsamında Çavuş'ta gösterime giren "Arama Motoru" filmine değindi.Bu filmin tüm oyuncularının Çavuş ve çevresinde yaşayan insanlar olduğuna dikkati çeken Taşdiken, "Aslında şunu da görmüş olduk ki, şurada oturan herkesin içinden ne cevherler çıkabilir. Bu coğrafya aslında ne kadar yetenekli insanları barındırıyor. Buradaki hiçbir insan daha önce kamera görmemiş insanlardı.  Daha önce denenmemiş bir metotla bir film çektik biz. Elimizde diyaloglu bir senaryomuz yoktu. Sadece bir öykümüz vardı, o öyküyle biraz da doğaçlama yaparak, bu arkadaşların da yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağladık. 'Arama Motoru' sinemalarda gösterildi. Sanırım buradaki oyuncuların birkaç tanesine dizi teklifi de gelecek. Benden iletişim bilgilerini de istediler. Böyle yetenekli arkadaşlar var işte." diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.