Konya'da Şeb-i Arus öncesi hareketlilik

Konya'da Şeb-i Arus öncesi hareketlilik
 Muhabir
Konya'da her yıl 7-17 Aralık'ta kutlanan Şeb-i Arus'a sayılı günler kala şehirde hareketlilik başladı.

Konya'da her yıl 7-17 Aralık'ta kutlanan Şeb-i Arus'a sayılı günler kala şehirde hazırlıklara başlandı. Mevlana Müzesi ve çevresindeki esnaflar, başlayacak hareketlilik için hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Şeb-i Arus'un Konya'nın kültürel ve turizmine önemli katkı sağladığını belirten esnaflar, bu yıl ki beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi.

whatsapp-image-2023-12-04-at-14-49-06-3.jpeg

whatsapp-image-2023-12-04-at-14-49-05.jpeg

BU DÖNEM İÇİN BEKLENTİMİZ BÜYÜK
Esnaf Mevlüt Balcı, "Şeb-i Arus'un Konya için çok önemli bir etkinlik olduğunu belirterek, "Şeb-i Arus'a sayılı günler kaldı. Bu yıl da Konya'da yoğun bir hareketlilik bekliyoruz. Mevsimlik durgunluk var ama hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Raflarımızı doldurduk. Yeni esnaf olduğumuz için önceki yıllardaki ticari hacmi bilmiyoruz ama bu dönem için beklentimiz büyük. Şeb-i Arus için gerekli tüm bilgileri sahibiz. Gelen müşterilerimizi de yeterince bilgilendiriyoruz. Aynı zamanda yabancı dil bilgim var. Müşterilerimize teveccühümüz yüksek" dedi.Şeb-i Arus'un Konya'nın turizmine de önemli katkı sağladığını belirten Balcı, "Şeb-i Arus, Konya'ya her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist çekiyor. Bu da şehrin ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Biz de esnaf olarak bu hareketlilikten yararlanmak istiyoruz" diye konuştu.

whatsapp-image-2023-12-04-at-14-49-06-1.jpeg

whatsapp-image-2023-12-04-at-14-49-07.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.