Konya’da şehitler anıldı, Gazze için ateşkes çağrısı yapıldı

Konya’da şehitler anıldı, Gazze için ateşkes çağrısı yapıldı
Konya'da şehitleri anmak ve Gazze için acil ateşkes çağrısı yapmak için yürüyüş düzenlendi.

Konya vatanına sahip çıkarak şehitler ve Gazze için yürüyüş düzenledi.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformları tarafından Gazze için ateşkes çağrısı ve şehitleri dualar ile anmak için yürüyüş gerçekleştirildi.

Kılıçarslan Meydanı'nda toplanan kalabalık ellerinde pankartlar, Türk ve Filistin bayrakları ile Hükümet Meydanına kadar yürüdü.

ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİLDİ

Burada ilk olarak, Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit Operasyonu'nda üs bölgesinde görevliyken teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 9 askerin isimleri okundu, yoklama alındı, kalabalık her şehidin ismi okunduğunda "Burada" diye cevap verdi. Daha sonra şehitler için dua edildi.

KONYA BÜYÜK OYUNU BİR KEZ DAHA HAYKIRDI

Programda açıklama yapan Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformları Başkanı Adem Ceylan, “Dün gece yüreğimizin dağlanmasına neden olan 9 evladımızın acısını kalbimizin en derininde hissederken neredeyse 50 yıldır bunu başımıza bela eden büyük şeytan Amerika’nın Ortadoğu'daki askerlerini bir kez daha gördüğümüzü tüm dünyaya ilan etmek istiyoruz.

GAZZE UNUTULMADI

Filistin’e uzanan el ile Gazze’ye uzanan el ile Kuzey Irak’ta, Suriye’de evlatlarımıza uzanan el, sıkılan kurşun aynı kurşundur. Tüm bu alçaklıkların arkasındaki el de aynı eldir. Biz bunun farkındayız. Elbet bir gün seninle de hesaplaşacağız ey İsrail. Bir gün seninle de hesaplaşacağız ey Amerika. Filistin’deki kardeşlerimizin elini bırakmayacağız. Hangi şartta olursak olalım Gazze halkının yaralarına sarmaya çalışacağız. Gazze için acil ateşkes çağrısını tüm dünya kamuoyuna haykırıyoruz” dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.