Konya'da şehitlere saygı için bin 100 fidan dikildi

Konya'da şehitlere saygı için  bin 100 fidan dikildi
Konya'da AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri ve Selçuk Üniversitesi öğrencileri, şehitler için bin 100 fidanı toprakla buluşturdu

AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri ve Selçuk Üniversitesi (SÜ) öğrencileri, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiriye imza atan akademisyenlere tepki ve şehitlere saygı amacıyla, bin 100 fidan dikti.

SÜ Öğrenci Konseyi ve "Selçuk'ta Gençlik Platformu"nun da destek verdiği etkinlik, Mimarlık Fakültesi yanındaki alanda "Aziz şehitlerimizin anısına" sloganıyla gerçekleştirildi.

AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, gençleri bildiriye imza veren akademisyenlere karşı duran tavırlarından dolayı tebrik ederek, "Gençlerimiz, 'Bin 100 akademisyene inat ve şehitlerimize özür adına, bin 100 fidan dikiyoruz' diyorlar. Bu anlamlı çalışma nedeniyle, rektörümüze, AK Partili gençlere ve üniversite öğrencilerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

- "Çocuklarımızla gurur duyuyoruz"

SÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de gençlerin anlamlı bir davranışta bulunduklarını ifade etti.

Akademik camiada çok azınlıkta kalacak bir kesimin, Güneydoğu'da vatan ve millet için canlarını feda eden güvenlik güçlerine "terörist" yakıştırmasında bulunduğunu savunan Şahin, şöyle dedi:

"Bu olay toplumumuzda çok olumsuz yankı buldu, infiale neden oldu. Çok daha fazla akademisyen güvenlik güçlerimize ve şehitlerimize sahip çıkıyor olmasına rağmen, her zaman kötü daha ağır basıyor maalesef. Gençlerimiz, şehitlerimiz için, akademisyenlerin neden olduğu ruh incinmesinin telafisi amacıyla bin 100 özür manasında fidan dikti. Bu hassasiyetten dolayı, çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Bu vatanın geleceğinin emin ellerde olduğu inancıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

SÜ Öğrenci Konsey Başkanı Alper Selçuk da Büyükşehir Belediyesinin desteği ile fidanları toprakla buluşturduklarına işaret ederek, "Her şehit ve yakınına bir fidanı armağan ediyoruz. Bin 100 akademisyenin yerine bizler özür diliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.