Konya'ya sporda çifte "başkent" unvanı

Konya'ya sporda çifte  "başkent" unvanı
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın önce "İslam Ülkeleri Spor Başkenti" sonra da "Dünya Spor Başkenti" unvanını alacağını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, değerlendirme toplantısında spor yatırımları ile ilgili bilgiler verdi. İslami Dayanışma Oyunları’na 5 ay kaldığını ifade eden başkan Altay, “ Konya önemli bir organizasyona hazırlanıyor. İslami Dayanışma Oyunları’na neredeyse 5 ay kaldı. 56 ülkeden 3 binden fazla sporcuyu 9-18 Ağustos tarihleri arasında şehrimizde misafir edeceğiz. İslam dünyası için çok önemli bir organizasyon. Organizasyonu en iyi şekilde tamamlamak için Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile birlikte bir gayret içerisindeyiz. Şehrimize yeni spor tesisleri yapılıyor. Şehrimizde tam olimpik velodrom, tam olimpik yüzme havuzu, atletizm pisti tamamlanmak üzere. Diğer tesislerimizde de bakım onarım çalışmaları sürüyor. İnşallah misafirlerimizi Konya’da en iyi şekilde misafir etmeyi arzu ediyoruz. Bu vesile ile de Konya çok önemli tesisler kazanmış olacak. Ayrıca tüm İslam aleminin gözü de 9-18 Ağustos tarihleri arasında Konya’da olacak.” dedi.

ÖNCE İSLAM ÜLKELERİ SONRA DÜNYA SPOR BAŞKENTİ

Konya’nın 19 Mart’ta Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla “2022 yılı İslam Spor Şehirleri Başkenti” unvanını alacağını kaydeden Başkan Altay, “19 Mart’ta Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımı ile Konya’mız 2022 yılı İslam Spor Şehirleri Başkenti olacak. Bu unvanı da bu yıl boyunca Konya olarak taşıyacağız. 19 Mart’ta İslam Ülkeleri Spor Başkenti imzasını attıktan sonra İtalya’ya gidiyoruz. İtalya’da Konya’mız 2023 yılı Dünya Spor Başkenti oluyor. İnşallah 2023 yılında da bu spor organizasyonlarının merkezi olmaya devam edeceğiz. Türkiye’de Dünya Spor Başkenti olma unvanını kazanan il şehir, Avrupa’da da Madrid’den sonraki 2. şehir oluyoruz. Bu da Konya’mızın spor altyapısının ne kadar güçlü olduğunu, ne kadar iç içe olduğunu bir kez daha görüyoruz.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Günnar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.