Konya’da ‘Strateji Merkezi’ kuruluyor

Konya’da ‘Strateji Merkezi’ kuruluyor
Hikmet İlim ve Sanat Derneği (HİSDER), kendi bünyesinde kurulacak olan Strateji Merkezi’nin Yüksek İstişare Heyeti (YİH)’ni oluşturmak amacıyla ziyaretlerine devam ediyor.

Hikmet İlim ve Sanat Derneği (HİSDER), kendi bünyesinde kurulacak olan Strateji Merkezi’nin Yüksek İstişare Heyeti (YİH)’ni oluşturmak amacıyla ziyaretlerine devam ediyor. Daha önce NEÜ Siyasal Bilgiler Fak. İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Buluş ile NEÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fak. Eski Dekanı Prof. Dr. Caner Arabacı’ya teklif götürerek istişarede bulunduklarını ifade eden HİSDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu, bu sefer Selçuk Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş’a teklif götürerek istişare yaptıklarını belirtti. Yaş haddinden emekli olduktan sonra KTO Karatay Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Caner Arabacı’ya, “Hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak Ramazan-ı Şeriflerini kutladık”larını söyleyen Prof. Kutlu,  kuracakları strateji merkezinin Yüksek İstişare Heyetine Konya dışından da çok sayıda bilim adamı, konusunda uzman kişiler ile danışmanların da bulunacağını belirterek, “Strateji merkezimiz Anadolu’nun bağrından çıkarak herkesi kapsayıcı, Dünya ve Türkiye’nin siyasal, ekonomik, sağlık, sosyal, kültürel, din ve ahlâk, tarih ve değerler meseleleri ile problemlerine çözüm odaklı öneriler sunacak. Konferanslar, sohbetler, sempozyumlar, bilgi şölenleri ve kongreler düzenleyerek her bir konuyu ayrı ayrı masaya yatırarak çözüm yolları önerecek” dedi.

Ziyarette HİSDER başkan yardımcısı Mustafa Dündar, dernek sekreteri Muzaffer Tulukcu, dernek muhasibi Ahmet Uğur ve derneğin basın sözcüsü Gazeteci-Yazar Mustafa Balkan da hazır bulundu.

konyada-strateji-merkezi-kuruluyor-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.