Konya'da yerli ve milli "Bayraktar"ın ekimi yapıldı

Konya'da yerli ve milli "Bayraktar"ın ekimi yapıldı
 Editör
Konya Saraçoğlu Mahallesi'nde 7 milyon metrekarelik tarımsal üretim kampüsünde kış öncesi çeşidi yerli ve milli "Bayraktar" olan buğdayın ekimi yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi tarafından ortak yürütülen proje kapsamında Saraçoğlu Mahallesi'nde kuraklığa dayanıklı ürünler yetiştirilen 7 milyon metrekarelik tarımsal üretim kampüsünde kış öncesi buğday ekimi yapıldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ekimini yaptıkları buğdayın yerli ve milli ‘Bayraktar’ çeşidini kullandıklarını belirterek, “Kuru şartlara dayanıklı ve verimi yüksek olan buğdaydan elde edeceğimiz unu ekmek üretiminde değerlendireceğiz. Ayrıca, yine ülkemizin yerli ve milli tohum ihtiyacına destek olmak amacıyla 2 milyon 300 bin metrekarelik alanda da tohumluk buğday ekimi gerçekleştiriyoruz. Burada temel hedefimiz atıl arazileri ülke ekonomisine kazandırmak” dedi.

baskan-altay-atil-arazi-3.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü projede kapsamında Saraçoğlu Mahallesi’ndeki 14 milyon metrekarelik arazide tarımsal üretim yapılıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinden olduğunu anımsatarak, şehir genelinde hayata geçirdikleri projelerle tarımsal üretimden maksimum verim almak için yoğun gayret gösterdiklerini dile getirdi.

baskan-altay-atil-arazi-4.jpg

EKMEK ÜRETİMİNDE DEĞERLENDİRECEĞİZ

Bu doğrultuda Konya için en önemli tarım projelerinden birisinin Saraçoğlu Mahallesi’nde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tahsis edilen 14 milyon kilometrekarelik arazide yürüttükleri proje olduğunu kaydeden Başkan Altay şöyle devam etti: “Tarımsal üretim kampüsümüzde geçtiğimiz sezon buğday, nohut ve tohumluk patatesin ilk ekim ve hasadını yapmıştık. 2023-2024 sezonunu da kış öncesi buğday ekimi ile açtık. Arazinin 5 milyon 840 bin metrekarelik bölümünde ekimini yaptığımız buğdayın yerli ve milli ‘Bayraktar’ çeşidini kullandık. Kuru şartlara dayanıklı ve verimi yüksek olan buğdaydan elde edeceğimiz unu ekmek üretiminde değerlendireceğiz. Ayrıca, yine ülkemizin yerli ve milli tohum ihtiyacına destek olmak amacıyla 2 milyon 300 bin metrekarelik alanda da tohumluk buğday ekimi gerçekleştiriyoruz.”

baskan-altay-atil-arazi-5.jpg

TORKU İLE BİRLİKTE YAPILACAK

İklim değişikliği ve kuraklığa bağlı olarak AR-GE çalışmaları da yürütülen üretim kampüsünde yerli sertifikalı tohum kullanıldığını aktaran Başkan Altay, “Yine, 3 milyon 400 metrekarelik alanda da geçen sezon yüksek verim aldığımız yerli sertifikalı patates tohumu üretimi yapacağız. Toplamda 5 milyon 700 metrekarelik alanda yerli ve milli tohum üretimi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Karatay Belediyemizle birlikte yürüttüğümüz tüm bu tarımsal üretim çalışmalarımızda sözleşmeli üretim yaptırdığımız TORKU ile birlikte ekmeklik buğday, yerli ve milli tohumluk buğday ve patates tohumu üretimi gerçekleştirilecek. Tarıma ve hayvancılığa büyük katkı sağlayacak proje şehrimizin ve ülkemizin yarınları için büyük önem taşıyor” diye konuştu.

baskan-altay-atil-arazi-6.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.