Konya’da yetişiyor, kuruyemiş olarak tüketiliyor, kışı hatırlatıyor
16
Tarihin bilinen en eski besinlerinden olan ve kış aylarında çerezlik olarak kullanılan termiye genel olarak Akdeniz ülkelerinde yetiştirilmekle birlikte Türkiye’de en çok yetiştirildiği ve tüketildiği iller arasında Konya ilk sırada yer alıyor.
26
Baklagillerden olan termiye, hasat edilmesinin ardından geleneksel olarak hemen hemen her semt pazarında pazar tezgahlarında çıra ile birlikte satılıyor.
36
Bu da kış mevsimini, soğuk havayı ve sobayı hatırlatıyor.
46
Daha çok kuruyemiş olarak tüketilen termiye isteğe bağlı tuzlanarak ve kabuğu soyularak yeniyor.
56
Konya’da çok iyi bilinen fakat çoğu yerde tanınmayan bitki organik ve doğal olarak yetişiyor.
66
Bir protein kaynağı olan termiyenin kalsiyum ve lif içerdiği için sağlıklı ve iyi bir besin kaynağı olması, tok tutması, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, sindirim sistemi ve boşaltım sistemini düzenlemesi, kemik sağlığını olumlu etkilemesi, kan şekerini dengelemesi gibi birçok faydası bulunuyor.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.