Konya’da yuhalanan birisine cevap vermekten utanıyorum

Konya’da yuhalanan birisine cevap vermekten utanıyorum
TBMM Genel Kurulunda bütçe görüşmeleri devam ederken milletvekilleri arasında sert atışmalar da sürüyor. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener arasında da “yuhalanma” polemiği yaşandı

TBMM Genel Kurulunda CHP Grubu adına söz alan milletvekilleri, Sanayi ve Teknoloji, Milli Savunma ile Dışişleri bakanlıklarının 2019 yılı bütçesi üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “Erdoğan hükümetlerinin” uyguladığı dış politikanın, milli, İslami ve insani olmadığını, milli menfaatlere, İslami ve insani değerlere aykırı olduğunu iddia etti.

Şener, 8 yıldır Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da yaşananların, Arap baharı değil Arap kara kışı olduğunu, köklerinin siyonist stratejilerine dayandığını, iç dinamiklerden daha çok dış dinamiklerin bir sonucu olduğunu savundu.

Savaşın felaket, barışın hayat olduğunu dile getiren Şener, “Dünya Müslümanları için savaş en büyük felakettir. Hükümet iç ve dış politikada sürekli sorunlar üretiyor, sonra kendi ürettiği sorunları çözmek için didiniyor, kendi ürettiği sorunlarla uğraşırken kahramanlık naraları atıyor. Türkiye için sağlam reçete, yurtta barış, dünyada barıştır. Türkiye barışçıl politikaları merkeze almalı, barışı bir temel kavram olarak yeniden üretmelidir, siyasi partiler, aydınlar, basın kuruluşları barışı temel bir söylem haline getirmelidir. Türkiye dünyada barışın sembolü bir ülke olmalıdır. Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatı vasıtasıyla barış kavramını ve barışa ulaşan stratejileri 57 İslam ülkesinin de temel hassasiyeti haline dönüştürmek için çaba harcamalıdır. Türkiye barış söylemlerine batı ülkeleri nezdinde destek aramalıdır” dedi.

“SİYASİ KÖRLÜK BAŞKA MUHALEFET ETMEK BAŞKA ŞEY”

Konuşmaların tamamlanmasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP’li Şener’in konuşmasına yanıt verdi. “Konya’da sokağa çıkamayan, yuhalanan birine cevap vermeye mecbur kalmaktan utandığını” ifade eden Turan, herkesin Şener’in “karın ağrısını” bildiğini, Şener’in siyasi ihtiraslarıyla kör olduğu için utanması gerektiğini söyledi. Turan, “Sayın Erdoğan BOP Başkanı ise Sayın Şener de BOP Başkan Yardımcısıydı. Şener, Sayın Erdoğan’ın 2005’te Yahudi cesaret ödülü aldığını söyledi. Sayın Şener, 2005’te o hükümetin başbakan yardımcısı, maliye bakanıydı. O cesaret ödülü alındığında Sayın Erdoğan’a değil, Türkiye’yi temsilen verilen, İkinci Dünya Savaşı’nda Türk diplomatlarının üstün başarısından dolayı verilen bir ödüldü.” dedi.

YARIN İLK FIRSATTA CHP’Yİ DE SATACAK

Turan, siyasi körlük ile muhalefetin başka şeyler olduğunu dile getirerek, kurduğu partiden sonra en zıt partiye geçen kişinin, yarın ilk fırsatta CHP’yi de satacağını, aynı ithamları CHP’ye yönelik de yapabileceğini belirtti. Turan, makamların gelip geçici, adamlığın, karakterin kalıcı olduğunu ifade etti.

Saray, rant bütçesi” şeklindeki eleştirilere işaret eden Turan, bütçenin baştan aşağı eğitim bütçesi olduğunu, en büyük payın eğitim, sağlık, sosyal hizmetlere ayrıldığını kaydetti. Turan, bütçenin saray bütçesi olması halinde milletin, 17 yıl aynı partiye bütçe yapma hakkı vermeyeceğini kaydetti.

ŞENER: AK PARTİLİ TROLLERİN ORGANİZE SALDIRISI

Şener ise Turan’ın, ağza alınmayacak şeyler söylediğini, hakaret niteliğindeki bütün kelimelerini, üslubunu Turan’a iade ettiğini söyledi. Şener, Konya’da yuhalandığı, sokağa çıkamadığı ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını, seçim çalışmasını Konyalıların ilgisiyle tamamladığını, bazı “AK Partili trollerin” organize saldırıları olduğunu ancak onların da hiçbir yerde 3-5 kişiyi geçmediğini öne sürdü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum