Konya’daki Amatör futbol kulüplerini tanıyalım: İhsaniye Gençlerbirliği

Konya’daki Amatör futbol kulüplerini tanıyalım: İhsaniye Gençlerbirliği
1985 yılında kurulan kulübün ismi İhsaniye Gençlerbirliği, başkanı Faruk Ordukaya, logosu çift başlı kartal figürü ve forma renkleri de tartışmasız siyah-beyaz oldu

ihsaniye-genclerbirligi-2-003.jpg

 

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor kulüplerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini tanıtıyor.  İhsaniye Gençlerbirliği'ni tanıtan ASKF şu bilgilere yer verdi:

GARİPLERSPOR RESMİLEŞTİRİLDİ

“İhsaniye semti esnafları seksenli yıllarda; dönemin mahalle turnuvalarında, semtin gençleri tarafından kurulan ve başarılarıyla ses getiren Gariplerspor futbol takımını sahiplenerek kulüp yapmak üzere çalışmalara başlamıştı.

1981 yılında ilimizi profesyonel liglerde temsil eden Konyaspor ve İdmanyurdu’nun birleşmesi sonucunda Konyaspor’a ve siyah-beyaz forma renklerine aşık semt esnafının kulüp kurma adına ilk yaptığı Gariplerspor’u resmileştirmek oldu. 1985 yılında kurulan kulübün ismi İhsaniye Gençlerbirliği, başkanı Faruk Ordukaya, logosu çift başlı kartal figürü ve forma renkleri de tartışmasız siyah-beyaz oldu.

MÜMTAZ KULLUK DESTEK VERDİ

Kulübe destek arayışları çerçevesinde; Konyamızın sevilip sayılan, köklü ailelerinden Kulluk ailesinin, İhsaniye’de bugünde aynı yerde bulunan petrol istasyonu vardı. Bu bağlamda bir başvuru karşısında; semtin diğer esnafları ile birlikte kulüp yöneticilerinin ve mahalle gençlerinin samimi taleplerini geri çevirmeyen Mümtaz Kulluk kayıtsız kalmadı ve gerekli desteği verdi. Hemen kollar sıvandı, mahalle gençlerinin yanı sıra amatör küme takımlarında top koşturan yetenekli futbolcular kulübe kazandırıldı. Kolej takımı ciddiyeti ve disiplini ile katıldığı liglerde fırtına gibi esen İhsaniye Gençlerbirliği daha sonraki sezonlarda kulüp olarak var olma ve semtinin takımı olma özelliğini yıllarca hep korudu.

İhsaniye Gençlerbirliği; 35 yıllık tarihinde dönem içinde bir çok başkan ve yönetici başarıyla bu bayrak yarışında semtine olan görevini yerine getirirken, yaşına ve rahatsızlığına rağmen futboldan kopamayan Faruk Ordukaya, başkanlığın dönüp dolaşıp yine kendisini bulduğu bu son yıllarda, kader ortaklığı yaptığı emektar antrenörü Şenol Boran ile birlikte kulüp faaliyetlerini, mütevazi bir şekilde hala sürdürerek semtlerine hizmet etmeye devam ediyorlar.” 

ihsaniye-genclerbirligi-1.jpg

ihsaniye-genclerbirligi-1.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.