Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım:  Anadolu Doğuşspor (Maliyespor)

Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım:  Anadolu Doğuşspor (Maliyespor)
Konya Defterdarlığı’nın kulübe desteğini çektiği 2015 yılından sonra takımda yıllarca futbol oynayan ve kaptanlık yapan Sefa Demir, 7 arkadaşı ile birlikte Maliyespor’u devir alarak taşın altına ellerini koydu

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor kulüplerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini tanıtıyor. Anadolu Doğuşspor’u tanıtan ASKF şu bilgilere yer verdi:

anadolu-dogusspor-1.jpg

1980’Lİ YILLARDA KURULDU

Konya’nın resmi kurumlarından Konya Defterdarlığı’nın çatısı altında 1984 yılında mavi-beyaz forma renkleriyle kurulan Maliyespor’un ilk başkanlığını Zeki İlgör yaptı.

80’li yıllarda resmi kurumların amatör spor kulübü kurarak amatör futbola ilgi göstermesi ve liglere dahil olmaları ile özellikle antrenör ve futbolcuları işe almaları sonucunda amatör futbolumuz o dönemlerde geçicide olsa belli bir yükseliş göstermiştir. Buna örnek olarak; Yolspor, Köy Hizmetleri, Sağlıkspor, Şekerspor vb. kulüplerini gösterebiliriz. İşte bu furyanın son dönemine rast gelen Maliyespor da yukarıda saydığımız bu kurumlar kadar kulübe önem göstermese de 25-30 yıl kulübü idame ettirmiştir.

FARKLI YAŞ GRUPLARINDA MÜCADELE ETTİ

Tabii bu dönemlerde kurum içinden bir çok başkan ve yönetici başarıyla hizmet yaparken, etkenlerden biride kulübün antrenörü Mevlüt Sönmez’in ekmeğini yediği kurumda kulübe sahip çıkması sonucunda takımla özdeşleşmiş olması kulübün yaşamasına yardımcı olmuştur.

Maliyespor; Konya amatör küme futbol liglerinde büyükler ve altyapı kategorilerinde belli dönemlerde rakiplerin çekindiği bir takım olurken bazen de zayıf bir takım görüntüsü çizerek iyi kötü onca yıl aralıksız mücadelesini başarıyla sürdürmüştür.

anadolu-dogusspor-4-003.jpg

SEFA DEMİR VE ARKADAŞLARI ALDI

Konya Defterdarlığı’nın kulübe desteğini çektiği 2015 yılından sonra ise takımda yıllarca futbol oynayan, kaptanlık yapan Sefa Demir başkanlığında 7 arkadaşı ile birlikte Maliyespor’u devir alarak taşın altına ellerini koymuşlardır.

Beş yıldan bu yana kulübü idare eden bu vefakar arkadaşlar, futbol sahalarında belki öyle çok üst düzey başarı kazanamadılar ama yıkılmadılar da.”

 

anadolu-dogusspor-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.