Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Araplarspor

Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Araplarspor
1985’te kurulan Araplarspor, günümüzde eski canlılığını kaybetmesine karşın 5 yıldır başkanlığı yürüten Süleyman Yılmaz’ın çabaları ile amatör küme futbol altyapı gruplarında hizmetlerine devam ediyor

 

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor kulüplerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini tanıtıyor.  Araplarspor’u tanıtan ASKF şu bilgilere yer verdi:

1985 YILINDA KURULDU

“Konya’nın en eski mahallelerinden Araplar’da 70-80’li yıllarda boş arsalarda ve aslımda tahta direklerle kaleler, kireçle çizilmiş futbol sahaları ile gençlerin hafta sonu maçlarını yaptıkları sosyal mekanlardı.

Mahalle gençlerine sahip çıkma ve semti temsilen resmi bir kulüp kurma fikri hasıl olduğundan 1985 yılında Araplarspor kuruldu. Başkanlığını “Banazlı” olarak bilinen Muharrem Genç’in yaptığı kulübün forma renkleri ise o tarihlerde birleşen ve iki taraftan da sevenleri olduğundan Konyaspor ve İdmanyurdu’ndan birer renk alma suretiyle yeşil-siyah oldu.

KULÜBÜN UNUTULMAZLARI

Kısa sürede mahallenin gururu olan kulüp, amatör küme futbol müsabakalarında başarılı sonuçlar alır. Birçok başkan ve yöneticinin hizmet ettiği Araplarspor’da; merhum Muammmer Kavut başkanın emekleri ayrı ve özel olmakla birlikte antrenör olarak spor kamuoyunun “Camcı Muammer” diye bilip saygı duyduğu ve futbolcuların tatlı sert üslubu nedeniyle çekindiği ama altın gibi bir kalbe sahip merhum Muammer Durukan unutulmazlar arasına girmişlerdir.

Günümüzde eski canlılığını kaybeden kulübümüzde; 5 yıldır başkanlığı yürüten Süleyman Yılmaz’ın çabaları ile amatör küme futbol altyapı gruplarında hizmetlerine devam etmektedir.”

araplarspor-3.jpg

araplarspor-2.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum