Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Beyşehir Belediyespor

Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Beyşehir Belediyespor
Temelleri 1956 yılında atılan ve bir dönem BAL’da da mücadele eden Beyşehir Belediyespor,  yerel amatör futbol ligleri ve altyapı kategorilerinde ilçeyi futbolsuz bırakmadı

beysehir-beledieyespor-1.png

 

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor kulüplerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini tanıtıyor. Beyşehir Belediyespor’u tanıtan ASKF şu bilgilere yer verdi:

TEMELLERİ 1956’DA ATILDI

“Tarih, kültür ve eşsiz doğal güzelliklerin iç içe yaşandığı Beyşehir, bu özelliklerini günümüze kadar devam ettirebilmiş dünyanın sayılı şehirlerinden birisidir. Böyle özelliklere sahip bir ilçemizde de sporun temel taşları 1956 yılında atılarak, Ali Muslu başkanlığında kendisine destek veren arkadaşları ile birlikte mavi-beyaz forma renkleriyle 1956 yılında Beyşehirspor kuruldu.

Beyşehirspor, belediyenin bünyesine geçene kadar halkının ve deli gibi takımını seven taraftarlarının desteği ile Konya amatör küme futbol liglerine ara vermeden centilmence mücadelesini hep sürdürdü. Bu dönemler içinde her amatör spor kulübü gibi küme düştü üzüldü, kahroldu, şampiyonluklar yaşadı çılgınlar gibi sevindi. İlgilileri; inişli çıkışlı bir grafik sergilese de ilçesini temsiliyet ve Beyşehir gençliğini kötü alışkanlıklardan koruma adına ulvi bir görev yaptı. Bu vesileyle yine bir çok başkan, yönetici, antrenör ve sporcu; yıllarca amatör ruhla ilçesine hizmet etti.

19991 YILINDA BELEDİYESPOR OLDU

Kulübün ismi 1991 yılında Beyşehir Belediyespor olduktan sonra daha bir kurumsal yapıyla faaliyetlerini devam ettirdi. Sporu seven belediye başkanlarının sayesinde; bir dönem bölgesel amatör ligde, sürekli yerel amatör futbol ligleri ve altyapı kategorilerinin yanı sıra dönem dönem; güreş, taekwondo, bisiklet festivalleri gibi etkinliklerle ilçesini sporsuz bırakmadı.

Beyşehirspor’a isimleri saymakla bitmeyecek Beyşehir gönüllüsünün hizmetleri ile bugüne gelindiği gerçeği ile Konya İdmanyurdu ve Ankara Demirspor’da profesyonel futbol oynayan, Beyşehir’de uzun yıllar antrenörlük yapan; Kandemir Canbulat ve ilimizin duayen futbol antrenörlerinden rahmetli Muzaffer Evren’de hizmetleri ile unutulmazlar arasına girmiştir.

1970’lerde kulübe futbolcu ve yönetici olarak hizmetleri olan şuan ki Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır aynı zamanda Beyşehir Belediyespor’un başkanlığını yürütmesi, sporu seven ve spordan gelen bir yöneticinin kulübün başında olması şansı ile ilçe adına, spor adına ve Beyşehir gençliği adına, kulübün yarınları için heyecan yaratmaktadır.” 

beysehir-beledieyespor-1.jpg

beysehir-beledieyespor-2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.