Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Çatalhüyük Çumra Belediyespor

Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Çatalhüyük Çumra Belediyespor
Güneşspor’un 1997 yılındaki genel kurulunda yapılan değişikliklerle ismi Çatalhüyük Çumra Belediyespor, forma renkleri yeşil-kırmızı oldu

 

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor kulüplerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini tanıtıyor.

ÇUMRA’DA1940’A DAYANAN GEÇMİŞ

Konya’nın köklü spor kulüplerinden Çatalhüyük Çumra Belediyespor’u tanıtan ASKF şu bilgilere yer verdi: “İlimizin Çatalhöyük gibi tarihi bir mirasa sahip şirin ilçelerinden Çumra’da spor faaliyetleri anlamında; 1940’da Barajspor ve 1985 yılında kurulan Güneşspor’un dönem dönem amatör futbol liglerinde yer aldığını görüyoruz.

Bugünkü kulüp ise başkanlığını M. Ali Veziroğlu’nun yaptığı Güneşspor’un 1997 yılındaki genel kurulunda yapılan değişikliklerle ismi Çatalhüyük Çumra Belediyespor, forma renkleri yeşil-kırmızı olurken kulüp başkanlığına da Çumra Belediye Başkanı Recep Konuk seçilmiştir.

catalhuyuk-cumra-belediyespor-1.jpeg

FARKLI BRANŞLARDA FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Çatalhüyük Çumra Belediyespor bugün amatör futbol liglerinde büyükler süper grup ve tüm alt yaş gruplarına katılan ilçelerimizin başında gelmektedir. Geçmiş dönemlerde TFF Bölgesel Amatör Lig’de de mücadele eden kulüp ayrıca; bisiklet, taekwondo, karate, güreş, voleybol ve geleneksel okçuluk branşlarında faaliyetlerini başarıyla devam ettirmektedir. Bugün ise kulüp başkanlığını, Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz’ın yaptığı Çatalhüyük Çumra Belediyespor ilçesindeki gençleri sporla buluşturma; yerel, ulusal ve uluslararası yarışmalarda Çumra’yı temsil etme noktasında başarıyla hizmetlerini sürdürmektedir."

catalhuyuk-cumra-belediyespor-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.