Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Cihanbeyli Belediyespor

Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Cihanbeyli Belediyespor
1968 yılında kurulan, 2000 yılında belediye bünyesine geçen Cihanbeyli Belediyespor amatör liglerde ilçesini centilmence temsil etmeye devam ediyor

 

 

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor kulüplerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini tanıtıyor. Cihanbeyli Belediyespor’u tanıtan ASKF şu bilgilere yer verdi:

cihanbeyli-belediyespor-1.jpg

1968 YILINDA KURULDU

“Tarihi gelişimi Konya tarihi ile eşdeğer ilçelerden; Cihanbeyli’de sosyal yaşamın bir parçası ve gerekliliği çerçevesinde futbol tutkunu, ilçe halkının gayretleri ile 1968 yılında, Mustafa Öztaş’nın başkanlığındaki Cihanbeylispor’un kurulmasıyla ilçede spor faaliyetleri başlamış oldu.

1973-74’TE ŞAMPİYON OLDU

Kırmızı-beyaz forma renkleri ile amatör küme futbol müsabakalarında sürekli yer alan Cihanbeylispor’un, 1973-74 sezonunu büyükler kategorisinde zor şartlara rağmen Konya'nın güçlü ve köklü kulüpleri olan; Demirspor, Şekerspor, Stadspor ve Selçukspor gibi takımları geride bırakarak şampiyon olması küçümsenmeyecek bir başarı olarak tarih sayfalarına geçmiştir. O tarihlerde; merkez takımlarının çok güçlü olmasından dolayı şampiyonluğu bir ilçe takımının kazanması hiçte kolay olmadığından, Cihanbeylispor o yıllarda bunu başaran nadir ilçelerimizden biridir.

2000 YILINDA BELEDİYESPOR OLDU

2000 tarihinden sonra belediye bünyesine geçerek ismini Cihanbeyli Belediyespor olarak değiştiren kulübümüz genelde inişli çıkışlı bir başarı oranı gösterse de her daim amatör futbol maçların da ilçesini centilmence temsil etmiştir.

Cihanbeyli Belediyespor’un bir diğer özelliği de ilçesinde daha önceleri köy olan yeni yasa ile mahalleleri olan yöre halkının kurmuş olduğu geçmişleri eski ya da yeni kurulan kulüplere öncülük etmiştir. Bölgeye sportif anlamda değer katma adına sosyal sorumluluk bağlamında ilçe olarak misyonunu yerine getirmiştir.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale’nin destekleri ile amatör futbolun büyükler ve altyapılarına sürekli katılım sağlayan Cihanbeyli Belediyespor’un şuan başkanlığını Saat Kaya yapmaktadır. Ayrıca kulübün futbol haricinde kick-boks branşı mevcut olmakla birlikte açmayı düşündüğü farklı spor branşları ile Cihanbeyli gençliğine ve sporuna hizmetleri artarak devam etmektedir.” 

cihanbeyli-belediyespor-2.jpg

cihanbeyli-belediyespor-1.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.