Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Demirspor

Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Demirspor
Konya’da amatör futbol denince adeta ekol olan futbolcu ordusu Demirspor, Türkiye şampiyonlukları yaşayarak Konya’nın göğsünü kabarttı

 

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor kulüplerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini tanıtıyor. Demirspor’u tanıtan ASKF şu bilgilere yer verdi:

ALİ GÖZÖNÜ 36 YIL BAŞKANLIK YAPTI

“1953 yılında kurulan Demirspor’un ilk başkanı Adnan Birkan olmasına rağmen yaklaşık 36 yıl başkanlık yapan Ali Gözönü ile altın çağını yaşamış ve yetiştirdiği birbirinden değerli oyuncuları; yönetici, antrenör ve futbolcu olarak Türk futboluna kazandırmıştır. Konya Futbol İl Temsilcisi Tahir Taşyüz de kulüpte yıllarca takım kaptanlığı ve futbolu bıraktıktan sonrada yöneticilik yapmıştır.

TÜRKİYE ŞAMPİYONLUKLARI YAŞADI

Demirspor mavi-lacivert forma renkleriyle fırtına gibi estiği yıllarda sayısız Konya şampiyonu olurken,1973-74 sezonunda amatör kulüpler gençler Türkiye şampiyonu, 1976-77 sezonunda da amatör kulüpler büyükler Türkiye şampiyonu olarak amatör futbolda büyük bir başarıya imza atmıştır. 1985-86 sezonunda ise profesyonel 3. Lig’e çıkma şansını İzmir’de final maçında kaybetti. Günümüzde ise amatör futbol altyapı ve basketbol kategorilerinde faaliyetlerini sürdüren Demirspor’un başkanlığını Adem Gül yapmaktadır.”

demrspor-1.jpg

demrspor-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.