Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Ereğlispor

Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Ereğlispor
Köklü spor kulüplerinden Ereğlispor, Konya’yı ve Ereğli’yi 2. ve 3. Lig’de temsil etme başarısı gösterdi

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor kulüplerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini tanıtıyor. 

ereglispor-6.jpg

İLK BAŞKANI MERHUM ZİYA KURTULUŞ

Geçmişi 1950’li yıllara kadar dayanan resmi kuruluşu ise 1967 olan  Ereğlispor’u tanıtan ASKF şu bilgilere yer verdi: “Yeşil-beyaz forma renkleriyle kurulduğu 1950 yılından bu yana taraftarlarının desteği ile bütünleşen, ilimizin köklü amatör spor kulüplerinden Ereğlispor’un ilk başkanı merhum Ziya Kurtuluş idi. Ereğlispor, 1965 yılında 2 sezon Ereğli Gençlerbirliği ile birleşerek amatör futbol liglerinde mücadele etti.

1967 YILINDA PROFOSYONEL LİGLERE MERHABA DEDİ

1967 yılında profesyonel liglere merhaba diyen Ereğlispor yıllarca 2. ve 3. liglerinde Ereğli ilçemizi başarıyla temsil ederken, 70 yıllık mazisiyle amatör futbol liglerinde büyükler ve altyapıda her zaman bir devamlılık gösterdi. Ereğlispor; A takımı futbolda TFF Bölgesel Amatör Ligi’nde ve altyapısı da yerel amatör futbol liglerinde yer alırken şuan kulüp başkanlığını ise Bilgin Kamış yapmaktadır.” 

ereglispor-1.jpg

ereglispor-2.jpg

ereglispor-3.jpg

ereglispor-5.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.