Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Gölyazıspor

Konya’daki  ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Gölyazıspor
1977 yılında kurulan Gölyazıspor, son 4-5 sezondur başarılarıyla dikkat çekiyor. Geçtiğimiz sezonu Süper Küme’yi namağlup şampiyon tamamlayan yeşil-kırmızılı ekip Konya’yı BAL’da temsil etmeye hazırlanıyor

89852225-3127838140574429-1215092543490883584-n.jpg

 

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor kulüplerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini tanıtıyor. Gölyazıspor’u tanıtan ASKF şu bilgilere yer verdi:

1977’DE KURULDU

“Gölyazıspor, geçtiğimiz hafta vefat eden rahmetli Reşat Görgülü’nün baş­kanlığında yeşil-kırmızı forma renkle­riyle 1977 yılında kuruldu. Cihanbeyli ilçemize bağlı bir belediyelik olarak 1994’de ismi Gölyazı Belediyespor olsada daha sonra yeni sistemde mahalle olup belediyelik kalktığı için her ne kadar resmiyette isminde belediye geçse de futbol takımına sahip çıkan Gölyazı halkının özelinde, kulüp niteliği ve önceliği ile gönüllere Gölyazıspor olarak geçti.

YUSUF BUHURCU VE  FARUK BOZDAĞ

Gölyazıspor’da şuan başkanlığı Yusuf Buhurcu; disiplinli ve mütevazi bir yönetim şekliyle, başarıyla yerine getirirken bu döneme kadar görev yapan bir çok başkanı ve yöneticisi de yöresine ve dolayısıyla kulübüne hizmetleri doğrultusunda, Gölyazı gençliğinin sporla buluşmasına vesile olmuşlardır. Yönetici demişken Gölya­zıspor’a 26 yıl ile en uzun süre hizmet eden Faruk Bozdağ’ı anmadan geçme­yelim. Konya’da oturduğu için amatör futbolun nabzını iyi tutan, maçlarda ki heyecanı ve dobralığından ötürü za­man zaman antipatik davranışlar ser­gilese de, yanlış anlaşılsa da bu onun Gölyazıspor’a ve futbola olan sevdası neticesinde köyüne olan sevgisinden heyacanının dozunu kaçırdığının kendisi de farkında olsa gerek.

EN CENTİLMEN  KULÜP ÖDÜLÜ ALDI

Gölyazıspor yıllarca amatör küme futbol liglerinde, tırnak içinde “bir var bir yok” bir görüntü çizse de 2003-2012 yılları arasında; amatör futbol ailemiz içinde “Suziki Ali” olarak tanınan Ali Sarıkaya’nın antrenör­lüğü döneminde en centilmen kulüp olurken, Ali hocanın da federasyonu­muz tarafından gerçekleştirilen En’ler töreninde 2012 yılı hizmet ödülleri kategorisinde yılın antrenörü seçilme­si de, Gölyazıspor için yıllar geçse de hep bir gurur kaynağı oldu.

SON SEZONLARDA ATAKTA

Gölyazı mahallesinde ekonomik ve çeşitli sebeplerden dolayı yaşamanın zor olması sebebiyle köyün gençleri­nin yüzde yetmişi yurtdışında yaşa­dığından, yörede sportif faaliyetlerde bulunmakta bir hayli güçtür. Fakat bu güçlülüğü, yurtdışında çalışan yöre hal­kının kulübünün takımına sahip çıkma olgusu ve aidiyet duygusu ile harman­layıp başarı noktasında ivme kazanan Gölyazıspor futbol liglerinde son 4-5 sezondur başarılarıyla dikkat çekti.

NAMAĞLUP ŞAMPİYON OLDU

Konya amatör küme futbol liglerin­de; 2. Küme, 1. Küme şampiyonlukları sonrasında geçen sezon süper grubu ikinci sırada bitirip Bölgesel Ama­tör Lig’e yükselmeyi baraj maçında kaybederken bu sezon süper grupta ligin bitimine 3 hafta kala namağlup şekilde şampiyonluğu garantilemesi ile son yıllardaki istikrarlı çıkışının göstergesi olarak taraftarlarının beğenisini ve takdirini kazandı. Ayrıca; ASKF malzeme dağıtım töreninde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a Gölyazıspor’un atkısını boynuna takarak hediye etmeleri, spor kamuoyuna; öz güveni yüksek ve tecrübeli yöneticileri ile Gölyazıspor’un başarılarının süreceği sinyallerini verdi.” 

 

golyazispor-2.jpg

golyazispor-4.jpg

golyazispor-3.jpeg

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.