Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım:  Havzanspor

Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım:  Havzanspor
2005 yılında kurulan Havzanspor, önceki yıllarda voleybol ve masa tenisi branşları açsa da amiral gemisi hep amatör futbol oldu

 

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor kulüplerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini tanıtıyor.  Havzanspor’u tanıtan ASKF şu bilgilere yer verdi:

2005’DE KURULDU

“Konya’da 2005 yılında Havzan Etliekmek’in işletmecisi Hacı Tezcan başkanlığında sportif faaliyetlerine başlayan Havzanspor’un spor kamuoyunca geçici bir hevesle kurulduğu düşünülüp, ömrünün amatör futbolda fazla uzun olmayacağı varsayılıyordu o yıllarda.

Bütçesi doğrultusunda kendi yağıyla kavrulan Havzanspor’da bu varsayımın tersine 2008 yılında kulübe futbolcu olarak transfer olan başkanın kardeşi sayesinde kulübün seyrinin daha doğrusu kaderinin değişeceğinin sinyalleri verilmeye başlanmıştı.

Hacı ağabeyin işlerinin yoğunluğu nedeniyle başkanlığı bıraktığı 2010 yılında, kardeşi artık sadece futbolcu olarak kulübe hizmetinin yetmeyeceğini anlamıştı. Küçük kardeş, futbolculuğunun yanı sıra başkanlık apoletinide omuzlarına taktığı bu tarih itibarıyla kolları sıvadı. “Futbolda tekmeye kafa sokmak” tabiri ile “kuzucuklarım” diye hitap ettiği futbolcuları için kulübü adına taşın altına elini koymuştu ve çekmeye de hiç niyeti yoktu.

Resmiyette artık Fevzi Tezcan, Havzanspor’un başkanıydı ama aynı zamanda futbolcusuydu. Futbol aşkının ve gençlik heyecanının etkisiyle zaman zaman hakem arkadaşlarımızla maç içinde ve dışında tartışmalar, faal futbolculuğunda gözünü budaktan sakınmamasından ötürü ciddi sakatlıklar yaşasa da, ameliyat olsa da çok sevdiği futboldan kopmuyor kopamıyordu.

AMİRAL GEMİSİ FUTBOL

Havzanspor, önceki yıllarda voleybol ve masa tenisi branşları açsa da amiral gemisi hep amatör futbol olmuştur. Son 5-6 sezondur amatör küme futbol liglerinde Süper Grup büyükler olmak üzere altyapıda eksiksiz tüm kategorilere katılıp bu grupların Türkiye şampiyonalarında ve futsal liglerinde ilimizi başarıyla temsil etmektedir. Ayrıca bugün itibarıyla 100’den fazla futbolcu ordusuna sahip futbol okulları ile senenin 12 ayı hizmetini sürdürmektedir. Fevzi başkanın 2016 yılının soğuk bir Şubat ayında kanserden genç yaşta kaybettiği; 1990 yılında beraber futbola başladığı takım arkadaşı, antrenörü Mustafa Afşar’da bir başka yarasıdır. Ölüm yıldönümlerinde yöneticileri, antrenörleri ve sporcuları ile birlikte mezarı başında dualarla onu anması, takıma simsiyah rahmetli Mustafa hocanın isminin yazıldığı formalar yaptırması, acısını hafifletmemiş ve içinde hep bir sızı olarak kalmıştır.” Spor Servisi

havzanspor-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.