Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Ilgın Belediyespor

Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Ilgın Belediyespor
2014 yılında belediye bünyesine geçen kulüp, Ilgın Belediyespor ismi ile geçmişte voleybol liglerine katılırken şuanda da bisiklet ve  futbol branşında  faaliyetlerini sürdürüyor

ilgin.jpg

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor kulüplerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini tanıtıyor.  Ilgın Belediyespor’u tanıtan ASKF şu bilgilere yer verdi:

1955 YILINDA KURULDU

“Kaplıcalar diyarı, şirin ilçemiz Ilgın’da spor faaliyetleri her ne kadar 1940’lı yıllara dayansa da resmi anlamda kulüp süreci Abdullah Altıok başkanlığında, 1955 yılında Ilgınspor ismi ile başladı. 1960 yılından sonra ise Vasıf Nayır başkanın üstün gayreti ve emekleri sayesinde yıllarca Ilgın gençliğine ve sporuna hizmet etti.

Sarı-lacivert forma renkleri ile Ilgın’ı temsil etme adına yıllarca amatör küme futbol liglerinde ismini başarılarıyla duyurdu. 2014 yılında belediye bünyesine geçen kulübümüz Ilgın Belediyespor ismi ile geçmişte voleybol liglerine katılmış şuanda da bisiklet branşının yanı sıra futbolda sürekliliğini her zaman korumuştur.

AYHAN PAŞA KULÜBÜN HERŞEYİ

Ilgın’da sporun çok sevilmesinden dolayı son yıllarda; Ilgın Belediyesi Kaplıca Festivali çerçevesinde gerçekleşen futbol turnuvaları ve diğer spor etkinlikleri ile ilçe adeta spora doymuştur. Ilgın’da spor daha doğrusu amatör futbol dendiğinde Ayhan Paşa ismi zikredilmezse bu tanıtım dizisi eksik kalırdı. Kağıt üstünde kulübün antrenörü gözükse de Ilgınspor’un her şeyi diyebiliriz. Buna benzer isimleri aşağı yukarı tüm ilçelerimizde görüyoruz. Kimileri onları çok sever onsuz olmaz der, kimileri sevmez ama bu insanlar ilçelerinde özellikle amatör futbolda bilirkişi, arabulucu daha doğrusu ilçe halkı, ilçe spor camiası, ilçe belediyesi ve Konya ile köprüde dengelerin insanıdır. Bazen kızarlar, küserler, bırakırlar ama kulüp sevgileri her zaman ağır basar ve adeta ikinci evleri olan sahalardan uzak kalamazlar. Bugün; amatör futbolda altyapı ve büyükler ile bisiklet branşlarında ilçesini centilmence ve başarıyla temsil etme adına Ilgın Belediyespor kulüp başkanlığını da yürüten Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş’ın ilçe gençliği ve sporuna olan sorumluluklar çerçevesindeki katkılarıyla kulüp faaliyetleri, Ilgın’da tüm hızıyla sürmektedir.” 

 

ilgin-1.jpg

ilgin-2.jpg

ilgin-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.