Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Karapınar Belediyespor

Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Karapınar Belediyespor
Yıllar içinde sadece amatör küme futbol liglerinde ilçesini başarıyla temsil eden Karapınarspor, 1994 yılında belediye bünyesine geçerek daha bir kurumsal yapıda faaliyetlerini devam ettiriyor

karapinar.png

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor kulüplerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini tanıtıyor. Karapınar Belediyespor’u tanıtan ASKF şu bilgilere yer verdi:

1956 YLINDA KURULDU

“Konyamızın kendine özgü kültürü ve geleneğini yıllar boyu korumuş ve günümüze kadar sürdüre gelmiş, sultanlar şehri anlamına gelen “Sultaniye” ismi daha sonra Karapınar olan şirin ilçemizde spor faaliyetleri; Dr. Osman Yaldız başkanlığında 1956 yılında kurulan resmi kulüp Karapınarspor ile başladı.

Yıllar içinde sadece amatör küme futbol liglerinde ilçesini başarıyla temsil eden Karapınarspor, 1994 yılında belediye bünyesine geçerek daha bir kurumsal yapıda faaliyetlerini devam ettirdi.

Belediyenin kulübe tahsis ettiği sosyal tesislerin çatısı altında Karapınar gençliğinin enerjisini spora kanalize etmede, çocukların boş vakitlerini değerlendirirken aynı zamanda sosyalleşmede ve topluma faydalı birer insan olmada Karapınar Belediyespor’da nice başkan, yönetici ve antrenör ilçelerine sevdalarını gösterme adına bu ulvi görevlerde gönüllülüğe esas hizmetlerde bulundu.

Yeşil-siyah forma renkleriyle; belli dönemlerde bölgesel amatör lig olmak üzere, yerel amatör futbol liglerinin; büyükler ve altyapıların da aralıksız yer alan Karapınar Belediyespor’da şuan itibarıyla Mesud Yardımcı başkanlığında oluşan yönetim kurulu görev yapıyor.

SON DÖNEMLERDE FARKLI BRANŞLARI DA EKLEDİ

Son dönemlerde ise futbol hariç; voleybol, basketbol, güreş, badminton, atletizm ve özellikle yıllardır Karapınar’da uzak doğu sporlarındaki çalışmaları ve yetiştirdiği milli sporcularıyla kulübün adını duyuran Mehmet Emekli’nin antrenörlüğünü yaptığı wushu branşlarında yüzlerce sporcu ordusuyla çalışmalarına devam ediyor.

Karapınar Belediyespor; sosyal tesislerinin yanı sıra 2 futbol sahası, kapalı spor salonu ve wushu için tahsis edilen salonda, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka’nın destekleri doğrultusunda Karapınar gençliğine hizmetlerini aralıksız sürdürüyor.”

karapinar.jpg

karapinar.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.