Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım:  Konya Telekomspor

Konya’daki  ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım:  Konya Telekomspor
Konya Telekomspor, “1 futbolcu yetiştirmeyi 100 şampiyonluğa tercih ederim” diyerek 1988 yılından beri kulüpte antrenör olarak görev yapan Hakkı Uçkunilgi nezaretinde faaliyetlerini devam ettiriyor

 

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor kulüplerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini tanıtıyor. Konya Telekomspor’u tanıtan ASKF şu bilgilere yer verdi:

telekomspor-1.jpg

1972 YILINDA PTT SPOR OLARAK KURULDU

“Konya Telekomspor’un kuruluşunu araştırırken, kulübün geçmişinin 1970’lere kadar uzandığını gördük. Acı haberleri, sevinçleri ve özlemleri ulaştırmış bir tebessüm eşliğinde hatıralarımızda kalan “postacı” kavramının yoğun yaşadığı 70’li yıllarda PTT hepimizin hayatında yer edinmişken sporda da iz bırakmaya hazırlanıyordu. PTT çalışanları daha doğrusu personelin çocuklarının spor yapmasını sağlamak amacıyla 1972 yılında sarı-siyah forma renkleri ile Konya PTT Başmüdürü Adnan Kireli’nin başkanlığında PTT Spor kuruldu. Kulüp ilk etapta futbol olmak üzere; voleybol, atletizm, boks ve taekwondo branşları ile faaliyetlerini yıllarca sürdürdü.

1995’TE TELEKOMSPOR OLDU

1995 yılında kurum içi planlamalarda ve özelleştirmelerde PTT ve Türk Telekom olarak ayrılması sonucunda o dönemin yöneticilerinin Türk Telekom’a geçmeleri nedeniyle kulüp ismi Konya Telekomspor, forma renkleri turkuaz-mavi-beyaz ve ilk başkanı da Hasan Küçükaşcı oldu.

Türk Telekom genel merkezin spora büyük önem vermesi ve bir çok spor branşında faaliyet göstermesi doğrultusunda da Konya Telekomspor’da yerelde futbol, basketbol ve güreş branşlarında yerini aldı.

HAKKI UÇKUNİLGİ NEZARETİNDE FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Özellikle amatör futbol liglerinde başarıları ile göz dolduran Telekomspor’da bir çok kurum amiri ve çalışanları yönetici olarak hizmet ettiler. Futbol tertip komitelerinde yıllardır görev yapan Ali Ünlüzeybek ağabeyin kurulduğundan beri PTT Spor ve Telekomspor’da halen yöneticilik yapması tarihe geçecek bir hizmettir. Yine kulübe uzun yıllar hizmet eden antrenör Faysal Bayramoğlu, masör Şahin Ünal’da Telekomspor’la özdeşleşmiş spor insanlarımızdır.

Konya Telekom İl Müdürü Süleyman Dündar’ın başkanlığında son dönemlerde amatör futbol liglerinin altyapı kategorilerinde sürekli yer alan Telekomspor; yarışmacı olmamış, futbolcu yetiştirme ve topluma faydalı bireyler kazandırılması noktasında, “1 futbolcu yetiştirmeyi 100 şampiyonluğa tercih ederim” diyerek 1988 yılından beri kulüpte antrenör olarak görev yapan Hakkı Uçkunilgi nezaretinde faaliyetlerini devam ettirmektedir.”

 

telekomspor-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.