Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Meram Derespor

Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Meram Derespor
1980 yılında mavi-beyaz forma renkleriyle, Fikret Songur başkanlığında Meram Derespor adıyla resmen kurularak başladı

meram-derespor-1.jpg

 

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor kulüplerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini tanıtıyor. Meram Derespor’u tanıtan ASKF şu bilgilere yer verdi:

1980’DE KURULDU

Vâdi-i Meram ismiyle tarihi en az Konya kadar köklü ve kadim bir mahalle olan Derede ki sportif faaliyetler; 1980 yılında mavi-beyaz forma renkleriyle, Fikret Songur başkanlığında Meram Derespor adıyla resmen kurularak başladı.

Âşık Şemi’nin “Yaz olunca var Meram üzre safası Konya’nın...” dediği gibi, böylesine sağlık fışkıran, kanı kaynayan gençlerin futbola olan tutkularını geri çevirmeyen mahallenin ileri gelenleri kulübü kurarak ilk etapta amatör futbolda liglerine katılmaya karar verir ve hazırlıklarını ona göre yapar.

İLK YILLARINDA ADINDAN OLDUKÇA SÖZ ETTİRDİ

Önceki kulüp tanıtımlarda sık sık bahsettiğimiz gibi her amatör spor kulübünün başlangıcı yeni olmanın hevesi ve heyecanı ile hızlı başladığı gibi Derespor’da ilk yıllarında adından oldukça söz ettirir. Belki çok öyle aman aman bir başarı yakalayamaz ama öyle eskilerin deyişiyle “boş insanların top tüfek” peşinde koştuğu bir etkinlikte olmaz. Mahalle gençlerinin kötü alışkanlıklardan koruma adına sosyalleşmeleri ve topluma kazanımları noktasında, diğer tüm amatör spor kulüplerimiz gibi kilit bir rol oynar.

Bu dönemler içinde mahalle temsiliyet, Derespor’un varlığının hissedilmesi, yaşaması ve en önemlisi gençlik adına mahalleli takımına her zaman sahip çıktı. Gençliğinde takımda futbol oynayan daha sonra taraftar, antrenör, yönetici ya da başkanlık yaparak bu bayrak yarışının ve zincirin halkaları içinde üstüne düşen görevi gücüne göre maddi-manevi olarak yerine getirdi.

FARKLI BRANŞLARI DE EKLEDİ

Yine pek çok sporseverin pek bilmediği bir acı olayda ise; 2010 yılında terhisine iki ay kala Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nin Irak sınır kesiminde düzenlenen hain terör saldırısında şehit düşen askerimiz Süleyman Ballan, 2007-2009 sezonlarında Derespor formasını giymişti. Yine Meram Derespor; bir sivil toplum kuruluşu ve kulübü olarak 2019 yılında şehitlerimizi unutmama adına Kars’ta düzenlenen Sarıkamış şehitlerini anma törenine Konya’yı temsilen katılmıştır.

Son dönemlerde Ahmet Sardoğu başkanlığında yeni bir yapılanma sürecine giren Meram Derespor, faal olarak sürdürdüğü amatör futbolun yanında; muay-thai, güreş, atıcılık ve okçuluk gibi spor branşlarını da yakın zamanda açarak daha kurumsal bir çerçevede faaliyet göstermek adına hizmetlerine ara vermeden devam etmektedir.” 

meram-derespor-2.jpg

meram-derespor-3.jpg

meram-derespor-4.jpeg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.