Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım:  Meram Kara Kartallar

Konya’daki  ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım:  Meram Kara Kartallar
Yetiştirdiği oyuncular Konyaspor, 1922 Konyaspor ve farklı kulüpler tarafından transfer edilen Meram Kara Kartallar altyapıda marka kulüp haline geldi

 

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor kulüplerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini tanıtıyor. Meram Kara Kartallarspor’u tanıtan ASKF şu bilgilere yer verdi:

2009’DA KURULDU

“Konya’da son yıllarda amatör futbol branşında, altyapı kategorilerine gösterdiği başarılarla damga vuran Meram Kara Kartallar, siyah-beyaz forma renkleriyle, Mustafa Metin başkanlığında 2009 yılında kuruldu.

Konya Kara Kartallar ismi ile kurulan kulübün ismi 2018 yılında Meram Kara Kartallar olarak değişirken, kurulduğundan itibaren özellikle futbol altyapısına oldukça önem veren kulübümüz U11 den itibaren katıldığı tüm yaş kategorileri ve halı sahasında çalışmalarını yürüttüğü futbol okullarının başarıları ile ilimizde seçkin ve gözde bir kulüp oldu. Alt yaş gruplarında her sezon Konya il finallerine kalarak Türkiye şampiyonalarında ilimizi kademe maçlarında her zaman başarıyla temsil etti.

TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Meram Kara Kartallar; 2017 yılında U16 Türkiye şampiyonası dörtlü finallerine kalarak, Kastamonu’daki maçlarda Türkiye ikincisi olurken sezon sonu gençler kategorisinde 140 puanla Türkiye beşincisi oldu. 2018 yılında U15 Türkiye şampiyonası dörtlü finallerinde Bolu’da oynanan maçlarda Türkiye şampiyonu olurken, sezon sonu gençler kategorisinde 160 puanla Türkiye dördüncüsü olarak ilimize büyük bir gurur yaşattı. 2019 yılında ise; U15 Türkiye şampiyonası, dörtlü finallerine yine kaldı ve Sivas’taki maçlarda şansız bir şekilde Türkiye dördüncüsü oldu.

MARKA KULÜP HALİNE GELDİ

Kurulduğundan beri başkanlığını halen Mustafa Metin’in yürüttüğü Meram Kara Kartallar kulübümüzün öncelikli amacı Türk futboluna oyuncu yetiştirmek olup altyapılarda gösterdiği bu başarılarla bir çok oyuncusunu başta Konyaspor, 1922 Konyaspor ve farklı profesyonel amatör kulüpler olmak üzere transfer ederek ülkemizde alanında bir marka kulüp haline geldi.

Meram Kara Kartallar, transfer edemediği ve yaşı dolan futbolcuları ile ayrıca büyükler kategorisine katılarak; 2. Kümeden, 1. Kümeye ve son yıllarda da süper grupta gençlerle mücadelesini sürdürüyor.”

meram-kara-kartllar-3.jpg

 

meram-kara-kartllar-2.jpg

meram-kara-kartllar-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.