Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Monivaspor

Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Monivaspor
1987 yılında halı saha arkadaşlığından doğan Monivaspor 33 yıldır mücadelesini devam ettiriyor

 

 

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor kulüplerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini tanıtıyor.  Monivaspor’u tanıtan ASKF şu bilgilere yer verdi:

monivaspor-2.jpg

1987 YILINDA HALI SAHA ARKADAŞLIĞINDAN DOĞDU

 “Konya’da 1987 yılında halı saha arkadaşlığından bir kulüp doğdu ve 33 yıldır hala mücadelesini devam ettiriyor. O yıllarda; döviz sektörünün güçlü firmalarından Odacılar Döviz sahipleri ve çalışanlarında oluşan halı saha takımı Konya’da turnuvalarda fırtına gibi esiyordu. Bu özel takımı resmileştirerek amatör futbol liglerine girme fikri ciddiyet kazanınca Tamer Odacı başkanlığında, siyah-beyaz forma renkleri ile Odacılarspor kuruldu. Genelde kulüplerin ilk kuruldukları dönemleri oldukça başarılı geçer, fikri doğrultusunda Odacılarspor’da 5 sezon rakiplerinin çekindiği güçlü bir takım oldu. Daha sonraki yıllarda firma yetkililerinin işlerinin yoğunluğu nedeniyle kulübü bırakmalarından dolayı, takımda futbol oynayan yerine göre ağabeylik yapanlara kaldı kulüp.

1993’TE HAKİMİYETSPOR OLDU

1993 yılında yapılan genel kurulda; kulübün ismi Hakimiyetspor, başkanı da hala bugünde başkanı olan Süleyman Işık seçildi. Aslında kulübün asıl hikayesi bundan sonra başladı, çünkü bütçe anlamında düzenli bir geliri olmayan takımı başkanla birlikte kaptan Akif ve diğer futbolcular sırtladı. Takımın bir başka özelliği de futbolcuların yakın akrabalıkları, kulübü monarşi gibi yöneltilmesine sebebiyet veriyordu. Buda bir imparatorluk sağladı ama bildiğimiz şaşalı zenginlik ölçüsünde bir imparatorluk değil, arkadaşlık-kardeşlik imparatorluğu ile kenetlenen kulüp yıllarca var olma savaşını hep kazandı.

‘2 METREKARE ALAN İÇİNDE OYNUYOR’

Kulüpte; 3 Kocabaş, 3 Acar, 4 İriş kardeş, amcaoğlu, baba oğlan, yeğen ve diğerleri belki öyle aman aman bir başarı yakalamadı ama kardeşliğin, arkadaşlığı sıkı bağları ile birbirine sıkı sıkıya bağlı ilmekler, dostluklar kurdu. Takım içinde fazla akraba olması bazı sıkıntılarda doğurdu zaman zaman. Bir kardeşe yapılan sertlikte, hakarette diğer kardeşlerin anında tepki koyması, karşılık vermesi bazen de istenmeyen olaylara sebebiyet verdi, yanlış anlaşıldı, kendini ifade etmenin sıkıntısını yaşadı. Ama bu tür tatsızlıklarda; takımın maddi manevi olmazsa olmazı, centilmenlik abidesi kaptan Akif’in hemen devreye girmesi hem kendi oyuncularını hem rakipleri hem de hakemleri rahatlatan bir unsur olarak her zaman spor kamuoyundan takdir aldı. 21 yıldır lisansının ilk çıktığı kulübünde hala faal futbolculuk yaşamını devam ettiren 46 yaşındaki Akif için “2 metrekare alan içinde oynuyor, koşmuyor” esprisi yapılsa da o bu söylentilere gülüp geçiyor ve hala gençlere örnek olmaya devam ediyor. Kulüp 2015 yılında gerçekleştirdiği genel kurul ile kaptan Akif Yıldırım’ın firması Moniva’nın isim sponsorluğunda Monivaspor olarak son senelerde futbolda altyapıya da eğilerek gençliğe ve spora hizmet etmeye devam ediyor.” 

monivaspor-1.jpg

monivaspor-1.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.