Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Ortaköy Belediyespor

Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Ortaköy Belediyespor
Yıllarca Konya amatör futbol liglerinde centilmence mücadele eden Ortaköy Belediyespor, mahallenin gönüllü desteğiyle yöresini başarıyla temsil etme adına mücadelesini sürdürüyor

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor kulüplerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini tanıtıyor. Akşehir Ortaköyspor’u tanıtan ASKF şu bilgilere yer verdi:

ortakoyspor-1-001.jpg

2006 YILINDA KURULDU

“Akşehir ilçemize 15 kilometre yakınlıktaki Ortaköy geçmişte köy, belediyelik daha sonrada büyükşehir yasası ile mahalle olan ve gençleri sporla buluşturan, köyün kulübü Ortaköy Belediyespor; Cevat Nuri Bozoğlu başkanlığında 2006 yılında kuruldu.

Aynı zamanda dönemin Ortaköy Belediye Başkanı da olan Cevat Nuri Bozoğlu’nun belediyenin sportif faaliyetleri desteklemek adına kulübü kurmaktaki amacı; köyün gençlerini kötü alışkanlıklardan korumak ve halkına bilinçli spor yaptırmaktı.

Sarı-lacivert forma renkleriyle kurulan kulübün amatör futbol liglerinde mücadele edecek olmasının sebebi de, Cevat Nuri başkanın futbolu çok sevmesinin yanı sıra 1982-1990 yılları arasında; Ereğlispor, Afyonspor, Keşanspor, Y.Akşehirspor ve Eskişehir Demirspor’da profesyonel olarak futbol oynaması en büyük etken oldu.

6 KUPA KAZANDI

Ortaköy Belediyespor; kurulduğundan itibaren amatör futbol liglerinde; 4 centilmenlik ve 2 şampiyonluk olmak üzere 6 kupa kazandı. Yine kulüp kurulmadan önce; 1983 yılında Akşehir Kaymakamlığı’nın düzenlediği Cevat Nuri başkanın bizzat futbolcu olarak yer aldığı turnuvada 40 takımın arasında şampiyon olmayı başardı.

Yıllarca Konya amatör futbol liglerinde centilmence mücadele eden Ortaköy Belediyespor’da, amatörün kelime anlamı itibarıyla mahallenin gönüllü desteği, gençlerin heyecanı coşkusu ve yöresini başarıyla temsil etme adına başkanlığı Cevat Nuri Bozoğlu halen sürdürmektedir.” 

ortakoyspor-2.jpg

ortakoyspor-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.