Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Tümosanspor

Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Tümosanspor
Kurumsallık ve disiplini ile ön plana çıkan Tümosanspor, 1984 yılında mavi-beyaz forma renkleriyle kuruldu

 

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor kulüplerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini tanıtıyor.  

İLK BAŞKANI RÜŞTÜ YAVUZ

1984 yılında kurulan Tümosanspor’u tanıtan ASKF şu bilgilere yer verdi: “İlimizin; kurumsallıktan ve disiplinden taviz vermeyen amatör spor kulüplerinden Tümosanspor, 1984 yılında mavi-beyaz forma renkleriyle kuruldu. Ülkemizde; 1976 yılında kurulan traktör fabrikası ve milli-yerli motor üretiminde lokomotif kuruluşlarından Tümosan AŞ’ nin bünyesinde faaliyetlerini devam ettiren kulübümüzün ilk başkanı da Rüştü Yavuz idi.

tumosanspor-1.jpg

FUTBOL DIŞI BRANŞLARDA DA FAALİYET GÖSTERDİ

Tümosanspor’un şuan kulüp başkanlığını M.İbrahim Sadıkoğlu yaparken, kurulduğunda belli dönemlerde; basketbol, judo, satranç ve voleybol branşlarında hizmet veren kulübümüz, amatör küme futbol liglerinde sürekli yer alarak, futbolcu yetiştirici özelliğini her zaman korumuş, altyapısına büyük önem vermiştir. Yıllarca başarıyla futbol il temsilciliği yapan Tümosanspor’un geçmiş dönem yöneticisi H. İbrahim Samur’un, kulübün sporcusu ve daha sonra futbol hakemi olan oğlu Muharrem Samur’un askerlik görevi sırasında şehit düşmesi kulüpte her zaman bir hüzün oluşturmuş ve ölüm yıldönümünü sporcuları ile birlikte gerçekleştirdiği programlarla ve dualarla şehidini unutmamış, yad etmiştir.”

tumosanspor-4.jpg

tumosanspor-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.