Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Yeni Meramspor

Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Yeni Meramspor
Konya’da mazisi başarılarla dolu amatör spor kulüplerinden; Yeni Meramspor; mor-beyaz forma renkleriyle H. Yılmaz Yel başkanlığında 1980 yılında kuruldu.

 

 

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor kulüplerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini tanıtıyor. Yeni Meramspor’u tanıtan ASKF şu bilgilere yer verdi:

yeni-meram-spor-1.jpg

1980 YILINDA KURULDU

“Konya’da mazisi başarılarla dolu amatör spor kulüplerinden; Yeni Meramspor; mor-beyaz forma renkleriyle H. Yılmaz Yel başkanlığında 1980 yılında kuruldu.

Yıllar içinde ilimizde adeta bir marka kulüp oldu. Amatör futbol liglerinde sayısız şampiyonluklar yaşadı, bir çok futbolcu yetiştirdi, bünyesinden dönemin iyi futbolcuları Yeni Meramspor’un formasını başarıyla giydi.

İlimizde amatör futbolun gelişmesinde büyük katkıları olan duayen antrenörlerimiz Yeni Meramspor’da görev yaptı. Rahmetli Etem Bilgekarca, Aydın Sümeralp ile Naci Renklibay, Köksal Gürler, Seyit Güneş, Hicret Loras, Mahir Benli, Hüseyin Akın ve Mustafa Şener hocalarımız kulübün başarısı için yıllarca ter döktüler.

yeni-meram-spor-3.jpg

BİRÇOK FUTBOLCUSU PROFESYONEL OLDU

Yeni Meramspor’da 8 sezon futbolcu, 10 yılda kulüp başkanlığı yapan ilimizde Abacı Etliekmek olarak tanınan Mustafa Ortaabacı’nın 18 yıllık emekleri ve hizmetleri unutulmaz. Altyapıya da önem veren Mustafa başkanın bu dönemlerde birçok futbolcusu profesyonel oldu ve Türk futbola hizmet etti. 2016 yılında Yeni Meramspor’un başkanlığını üstlenen spor insanı, eğitimci Can Çetin, amatör futbol ligleri, altyapı, basketbol ve voleybol branşlarının yer aldığı spor okullar ile kulübü yaşatmaya, gençleri sporla buluşturarak kulübe hizmet etmeye devam ediyor.”

yeni-meram-spor-2.jpg

yeni-meram-spor-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.