Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Seyranspor

Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Seyranspor
Akşehir Doğrugöz mahallesinde bulunan Seyran Dede Türbesi’nden ismini alan Seyranspor 1979 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor

 

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor kulüplerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini tanıtıyor. Seyranspor’u  anıtan ASKF şu bilgilere yer verdi:

seyranspor-1.jpg

 

1979’DA KURULDU
Akşehir’e 5 km uzaklıktaki önceleri belediye ve şuanda mahalle olan Doğrusöz kasabasının gençlerini sporla buluşturan Seyranspor Kulübü, merhum Selahattin Gömürt’ün başkanlığında, yeşil-beyaz forma renkleriyle 1979 yılında kuruldu.

Doğrugöz kasabasında bulunan Seyran Dede Türbesi’nden esinlenerek bu ismi alan Seyranspor’da rahmetli Selahattin Gömürt 22 yıl kulüp başkanlığı yaparken şu anki başkanı oğlu Hasan Hüseyin Gömürt ve yönetimindeki arkadaşları da 13 yıldır kulübü yaşatmak için uğraş veriyorlar. Seyranspor kurulduğundan bu yana sadece amatör futbol liglerine katılarak centilmence mücadelesini sürdürürken Akşehirspor’da futbol oynayan Haşim Göktürk son 3 yıla kadar takım kaptanlığı yaptığı kulübünde antrenör olarak Doğrugöz gençliğine ve sporuna hizmetine devam etti.

SELÇUK ERDOĞAN’IN YETİŞTİĞİ KULÜP

Seyranspor’un altyapısında ve büyükler kategorisinde futbol oynayan, antrenörlük yapan Selçuk Erdoğan’ın Antalyaspor, Eskişehirspor, Adanaspor, Beşiktaş ve Bursaspor’da antrenörlük yapması kulübün bir başka gurur kaynağı olmuştur. Seyranspor; amatör futbol liglerinin yanı sıra Akşehir Belediyesi’nin Nasrettin Hoca Şenlikleri çerçevesinde tertip ettiği Şipitin Çıksın futbol ve voleybol turnuvalarında centilmence mücadele ederek küçümsenmeyecek başarılar elde etti. 6 yıl Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetim kurulu üyeliği de yapan kulüp başkanı Hasan Hüseyin Gömürt’ün ve şuan yardımcılığını yapan Yaşar Boran’ın ise kulübün kuruluşundan bu yana yöneticilik yapması takdire değer bir davranış olarak kulübün tarihinde çoktan yerini almıştır.”

seyranspor-4.jpg

seyranspor-3.jpg

seyranspor-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.