Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Taşkentspor

Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım: Taşkentspor
HALEN 5 BRANŞTA 314 FAAL, 700 LİSANSLI SPORCUSU İLE FAALİYETLERİNE DEVAM EDEN TAŞKENTSPOR, SPORTİF ETKİNLİKLERİNİ ARTIRARAK DEVAM ETMEYİ HEDEFLİYOR

 

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor kulüplerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini tanıtıyor. Taşkentspor’u  tanıtan ASKF şu bilgilere yer verdi:

taskent-3.jpg

1988’DE KURULDU

Taşkentspor Kulübü, Taşkent ilçesinde turuncu-beyaz forma renkleriyle, Refik Dikici başkanlığında 1988 yılında kurulmuş olup daha sonra il merkezine taşınmıştır. İlimizin köklü kulüpleri arasında yer alan Taşkentspor, sportif faaliyetlerini 32 yıldır aralıksız devam ettirmektedir. Taşkentspor’da bugüne kadar bir çok yönetici başarıyla görev yapmıştır. Bunların en başında Taşkentspor’da yöneticilik yapan hemşehrileri Mehmet Baykan, yıllardır Spor Hizmetleri Genel Müdürü olarak ülkemiz sporu ve gençliği adına hizmetlerini sürdürmektedir. Yine mevcut başkan Ahmet Şanlı ve bir çok başkan, yönetici yıllar içinde memleketlerinin kulübü Taşkentspor’a sahip çıkmışlar ve hizmet etmişlerdir.

SADECE FUTBOL DEĞİL

Taşkentspor kuruluşundan bugüne dek; amatör futbol ligleri büyükler, altyapı kategorileri, taekwondo, hentbol, basketbol, atletizm, masa tenisi, cimnastik, bisiklet, halter, judo ve badminton branşlarında faaliyetlerini tüm hızıyla devam etmektedir. Kulübün faaliyet gösterdiği özellikle; bisiklet, atletizm, judo, halter branşlarında gösterdiği başarılar neticesinde elde ettiği dereceleri ile kazandığı madalyalar Taşkentspor adına övünç kaynağı olmuştur.

FAİR-PLAY ÖDÜLÜ ALDI

Taşkentspor Kulübü; 1996-97-98 yıllarında Konya amatör küme futbol liglerinde başarı ile mücadele ederken, sarı ve kırmızı kart görmeyerek centilmenliği ile fair-play ödülüne aday gösterilmiş ve TMOK Fair-Play Konseyi tarafından “Davranış Dalı Büyük Ödülü”ne layık görülmüştür. Taşkentspor yönetimi, spor organizasyonlarının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de imza atmış bu bağlamda; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine ve 15 Temmuz Şehitler Sergilerine katılmış, Zeytindalı Mehmetçikleri spor turnuvalarına iştirak etmiştir. Halen 5 branşta 314 faal, 700 lisanslı sporcusu ile faaliyetlerine devam etmekte olan Taşkentspor, spora yön veren hemşehrileri ve gönül dostlarıyla amatör sporlara ve gençliğe katkı sunmayı sportif etkinliklerini artırarak devam etmeyi düşünmektedir.” 

 

taskentspor-5.jpg

taskentspor-1.jpg

taskentspor-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum